Cahill: ”Zlatan gillar att prata”

avJohanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska stoppa svensken i returen: ”Toppspelare”

Foto: AFP
Gary Cahill.

LONDON. Chelseas spelare vill rädda en misslyckad ligasäsong med avancemang i Champions League.

Gary Cahill lär få uppdraget att stoppa Zlatan Ibrahimovic, med alla till buds stående medel.

– Zlatan gillar att prata, men det är en toppspelare som är väldigt farlig när han har en bra dag, säger Chelsea-försvararen.

Efter två utslagsmöten i Champions League de senaste två säsongerna ska det i morgon återigen avgöras vem av Paris Saint-Germain och Chelsea som går vidare till kvartsfinal i Europa och vem som får lämna turneringen.

Engelsmännen har ett 1–2-underläge från första mötet i Paris att vända på. Tränaren Guus Hiddink är optimistisk.

– Det är alltid bra att ha ett bortamål med sig i europaspelet, även om det inte gör situationen lätt för oss. Det här är två stora namn i europeisk fotboll. Det blir en jättematch, hoppas Europa kommer att få uppleva och njuta av två härliga lag, säger Chelseas tränare.

”Zlatan en toppspelare”

Gary Cahill vet hur viktig matchen är – och hur stor pressen från fansen kommer att bli.

– Det är klart att vi vet hur vår situation i ligan är (Chelsea ligger på tionde plats, hela 20 poäng efter tabellettan Leicester). Det här är vår situation att göra något bra den här säsongen. Vi vet att det kommer att vara mycket press på oss i morgon, vi måste hålla oss lugna och fokuserade, säger Cahill, som lär få att göra i Chelseas backlinje i morgon när de ställs mot en Zlatan Ibrahimovic i storform.

– Jag tycker han är en toppspelare, han kan vara väldigt farlig när han har en bra dag. Om han vill ha revansch för förra året? Jag vet inte. Det var negativt för honom senast att bli utvisad, men laget gick vidare, det var positivt för dem. Zlatan pratar mycket, han gillar det. Men han förtjänar all respekt för det han gör på planen och för all erfarenhet han har. Vi måste se upp med honom, säger Cahill.

Publicerad: