Jörgen Lennartsson förhandlar med IFK

avPetra Thorén

FOTBOLL

Diskussioner pågår mellan IFK och Lennartsson: ”Rätt”

Foto: Bildbyrån
Jörgen Lennartsson förhandlar med IFK

Göteborg. IFK Göteborg vill förlänga med tränaren Jörgen Lennartsson.

Diskussioner pågår, tränaren är positiv och får stöd från spelarhåll som efterlyser en långsiktighet.

– Då gäller det att ha en tränare på plats och jag tycker att Jörgen är rätt, säger lagkapten Mattias Bjärsmyr.

IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson är tydlig med budskapet: klubben vill förlänga med Jörgen Lennartsson.

Hans kontrakt går ut efter nästa säsong, men diskussionerna mellan Jörgen Lennartsson och klubbens sportchef Mats Gren pågår.

– Vi har haft en diskussion om det så får vi se var den landar, säger Jörgen Lennartsson.

Efter poängtappet mot Gefle (som kvitterade i sista sekund) var det inte riktigt läge att diskutera framtiden med Jörgen Lennartsson. Men en viss indikation fick vi.

– Jag trivs otroligt bra i Blåvitt, det är en fantastisk förening, säger han.

Får stöd av spelarna

Sportbladet frågade i går lagkapten Mattias Bjärsmyr och högerbacken Emil Salomonsson hur de ser på en eventuell förlängning.

– Jag personligen tycker om Jörgen och menar att det är rätt väg att gå för att få lite långsiktighet, säger högerbacken Emil Salomonsson.

– Det är ett litet vägskäl som klubben står inför, då gäller det att sätta en bra tränare på plats och jag tycker att Jörgen är rätt. Det är skönt att veta också vad klubben vill, säger Mattias Bjärsmyr.

Hur ser ni på Jörgen som tränare?

– Jag tycker om hans idéer, säger Emil Salomonsson.

Vilka är hans fördelar?

– Han är duktig på att få ihop gänget. En riktig fotbollsnörd, som kan mycket fotboll.

Inte f ö r mycket fotbollsnörderi?

Nu flikar Mattias Bjarsmyr in.

– Det där har han blivit bättre på... Jag tror - och här gissar jag - att han har jobbat med det. Sen är han fortfarande en fotbollsnörd, säger mittbacken.

”Ska passa 50 gånger”

Tar ni kliv fotbollsmässigt?

– Ja, det gör vi. Sen ska vi inte stå efter 3–3 mot Gefle hemma och tycka att allt är fantastiskt. Men anfallsmässigt har vi byggt vidare på det som vi började med förra året. Där har vi blivit bättre och bättre. I år har vi tappat i defensiven, så det gäller att få ihop de båda delarna, säger Mattias Bjärsmyr.

När Sportbladet träffar Frank Andersson på Gamla Ullevi säger han – lite på skämt, lite på allvar – att förr var det spelarna som gjorde lagets karaktär men att nu är det tränarna då spelare är mer flyktiga och benägna att byta klubb.

Hur skulle ni beskriva Jörgen Lennartsson som tränare?

– Han gillar ju lagmoral, det är hans grundsten någonstans. Sen vill han att vi ska spela med ett bra passningsspel. Han vill helst att vi ska passa femtio gånger och sen göra mål. Då är det som att käka glass för honom, säger Mattias Bjärsmyr.

Emil Salmonsson:

– Omställningsspelet är han också glad i, när vi kan spela en snabb boll fram och ställa om. Han vill hitta den gyllene medelvägen.