”Klubb erbjuder 21 milj för Traustason”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

IFK Norrköping ser inte ut att behålla Arnor Traustason så mycket längre.

Framför allt ska österrikiska Radip Wien vara intresserade.

Enligt isländska sajten Fotbolti har klubben erbjudit mästarlaget 21 miljoner kronor för mittfältaren.

Arnor Traustason var en av IFK Norrköpings stora guldhjältar under fjolårssäsongen och tycks ha konserverat formen bra. Hittills har islänningen stått för ett mål och tre målgivande passningar.

Han har tidigare berättat om intresset från den österrikiska huvudstadsklubben, som enligt honom själv lagt ett bud som IFK Norrköping nobbat.

– Det har kommit ett än så länge, från Rapid Wien. Men det är ett tag sedan och det är det enda jag vet, sa han till Norrköpings Tidningar.

Och nu kommer nya uppgifter om intresset. Enligt den isländska sajten Fotbolti har man nu erbjudit 2,3 miljoner euro, cirka 21 miljoner kronor, för 22-åringen.

Kontrakt över 2017

Traustason har kontrakt med IFK Norrköping även över säsongen 2017 och det har också ryktats om intresse från Premier League och Serie A.

Själv tar han det hela med ro.

– Jag kopplar bara bort, jag tar lite snack med Janne (Andersson) också och han är bra på att få mig att tänka på rätt saker. Allsvenskan är igång nu och det är det jag ska fokusera på. Jag måste göra det bra för att komma med till EM, har han sagt till nt.se.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.