”Nu måste vi ha 24 ledare efter Zlatan”

avJohanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Veratti: Alla måste leda

Foto: TT
Veratti i mellan herrarna i blått.

PARIS. Livet efter Zlatan har börjat minst sagt svajigt.
Men på frågan om vem som ska axla svenskens roll vill Marco Verratti se en gemensam kraftansträngning.
– Alla måste bli ledare nu, säger PSG-mittfältaren inför Champions League-mötet med Arsenal.

Efter en trög start i Ligue 1 med bara sju poäng på fyra matcher kliver Paris Saint-Germain in i Champions League med fler frågetecken än på länge.
Zlatan Ibrahimovic och David Luiz är borta, Edinson Cavani har inte gjort någon lycklig som central anfallare och nye tränaren Unai Emery har hamnat under rejäl pres.
Frågan är om PSG rentav har en ”anpassningssäsong” framför sig, där ambitionerna tillfälligt får frysas?
– Nej, jag spelar inte i ett lag som ägnar sig åt sånt. Vi ska spela bättre än förra året. Vi har höga mål, och jobbar för att komma så långt som möjligt, säger Marco Verratti, dagen före matchen mot Arsenal.
– Vi arbetar sedan tre, fyra månader med detta. Vi har ändrat lite sedan förre året, men jag hoppas att resultaten kommer redan i morgon, säger Verratti.

”Jag är först att erkänna det”

På frågan om det är han som ska ta ledarrollen nu när Zlatan Ibrahimovic lämnat klubben har Marco Verratti en annan idé:
– Vi måste ha 22-24 ledare. Vi måste alla vara viktiga. Vi spelar match nästan var tredje dag ända fram till december och jag måste själv ge mer, jag är den förste att erkänna det. Vårt mål är alltid att vinna och då måste alla vara viktiga.
Italienaren, som missade Italiens EM-slutspel på grund av en ljumskoperation, tycker inte att mötet med Arsenal, det tyngsta i Champions Leagues första omgång, kommer ”för fort”.
– Jag föredrar att få den här typen av match redan i gruppen. Vi måste visa för oss själva att vi är ett stort lag och att vi har självförtroende, så jag är glad att vi möter dem i morgon. De är väldigt tekniska och vana att spela i Europa, men vi vet vad vi ska göra för att ställa till det för dem, säger Marco Verratti.

”En riktigt stor duell”

Paris Saint-Germain har inte mött Arsenal på tjugo år och efter en ligastart som liknar PSG:s har Arsène Wengers mannar också skramlat ihop sju poäng, lika många som PSG, på de fyra inledande omgångarna.
– Jag väntar mig en svår match, en riktigt stor duell. Jag är helt övertygad om att vi kommer att bli bättre. Fotboll är väldigt vackert, men svårt. Det handlar om att jobba för att utvecklas, säger Unai Emery, som redan ifrågasätts på många håll i fransk media.
– Jag är tränare och har varit det i tolv år. Med min erfarenhet vet jag att de höga kraven finns där. Jag är självkritisk och lär mig mycket av min självkritik. Som tränare för PSG tar jag på mig ansvaret, nu fokuserar jag på att ha tålamod, säger Emery.

Publicerad: