Djurgårdens besked: Mrabti borta året ut

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Ingen comeback för stjärnan

Foto: TV4

Kerim Mrabti siktade på en comeback i augusti.

I stället kan Djurgårdsstjärnan vara tllbaka först nästa år.

– Jag skulle aldrig tänka på att använda honom, säger tränaren Mark Dempsey till DN.

Fotbollsåret 2016 började på sämsta tänkbara sätt för Kerim Mrabti.

I januari i en landskamp mot Estland åkte 22-åringen på en allvarlig korsbandsskada som sedan dess har hållit honom borta från spel.

I våras såg det ut som att mittfältaren, som utsågs till årets nykomling i allsvenskan förra året, skulle kunna vara tillbaka till hösten – men nu låter det annorlunda.

"Inte så länge jag är tränare"

Djurgårdens nye tränare Mark Dempesey bekräftar i dag för Dagens Nyheter att han inte räknar med Mrabti över huvud taget den här säsongen.

– Kerim skulle själv vilja spela i morgon om det vore upp till honom, och det är så han är. Men det viktigaste för honom är att han är hundra procent när han kommer tillbaka. Vi har sagt att han ska träna hårt nu och i vinter och komma tillbaka nästa säsong, säger han till DN och fortsätter:

– Jag skulle aldrig tänka på att använda honom. Inte så länge det är jag som är tränare. Det går inte att komma tillbaka från en sådan skada så tidigt. Jag har sett det många gånger i Norge att spelare kommer tillbaka för tidigt och så går de sönder igen. Vi ska göra det här rätt, fortsätter Dempsey.

Skadedrabbat Dif

Därmed står det klart att Djurgården får klara sig utan två av sina bästa spelare säsongen ut. Tidigare i våras gjorde Haris Radetinac comeback efter nästan ett års skadefrånvaro. Högeryttern åkte dock olyckligt på en ny korsbandsskada i slutet av maj när han spelade från start hemma mot Helsingborg.

Djurgården är för tillfället på 13:e plats i allsvenskan, tre poäng från kvalplats.

Publicerad: