Dahlkvist stannar – ska lyfta Örebro

FOTBOLL

Lisa Dahlkvist har bestämt sig.

OS-hjälten har förlängt med Kif Örebro och ska lyfta laget.

"Jag tror på klubbens visioner och jag vill vara med att ta Kif Örebro tillbaka till en topp fyra-placering", säger hon i ett pressmeddelande.

I somras återvände mittfältaren Lisa Dahlkvist till Kif Örebro efter en säsong i franska storklubben Paris Saint-Germain. 29-åringen skrev på ett kontrakt fram till säsongsslutet, men skulle först beta av OS i Rio de Janeiro. Där gjorde hon jättesuccé och blev straffhjälte två gånger om när Sverige tog hem en silvermedalj.

Väl tillbaka på svensk mark hjälpte hon Kif Örebro ur en bottenstrid och efter en tids förhandlingar har pennan satts till pappret: Dahlkvist stannar över nästa säsong, 2017. Landslagsstjärnan är en kugge i vad som verkar vara en nysatsning i Närke.

"Det känns jättebra att ha Lisa i laget även nästa säsong av flera anledningar. Dels är hon en väldigt duktig spelare med enorm erfarenhet och dels är hon en spelare från Örebro. Att vi gjort klart med Lisa redan nu visar att vi menar allvar med vår satsning", säger tränaren Martin Skogman.

Det här är Lisa Dahlkvists tredje sejour i klubben och under hösten har det än så länge blivit sju matcher.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM