Men Sundhage får stöd av spelarna

avPetra Thorén

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. De allsvenska klubbarnas ordföranden ville byta förbundskapten.

Flera allsvenska landslagsspelare vill ha Pia Sundhage kvar över EM-slutspelet.

– Det känns som är det mest rimliga och jag tycker det är bra att vi kan fortsätta över EM, säger Stina Blackstenius.

I går avslöjade Expressen att de damallsvenska klubbarna ville se en ny förbundskapten nu i höst.

Enligt tidningen skedde det en omröstning i samband med ett av mötena som EFD:s (klubbarnas organisation Elitfotboll Dam) arrangerat. En uppgift som bekräftades för Expressen av Annika Grälls, ordförande i EFD och medlem av förbundsstyrelsen i Svenska fotbollförbundet. Omröstningen avslöjade att alla de tolv allsvenska lagens ordföranden ville byta förbundskapten. Men den kritiken känner inte de landslagsaktuella spelarna i de allsvenska klubbarna till.

Inte hört talas om det

– Det är inget som kommit fram till mig. Jag visste inte ens att de hade haft en omröstning, säger Stina Blackstenius, anfallare i landslaget och i Linköpings FC.

Inte heller Elin Rubensson i Kopparbergs Göteborg har hört talas om några problem.  Det finns inte heller någon intressekonflikt som nått fram till henne.

– Det är inget som jag har hört eller känner till. Det känns naturligt att Pia fortsätter, säger hon.

Även Stina Blackstenius tycker att det är bra att bygga vidare på det som landslaget skapade under OS.

En del av kritiken mot Pia Sundhage handlar om bristande intresse och respekt mot klubbarna. Enligt Sportbladets källor handlar det om ett ointresse kring klubbarnas vardag. Men den bilden delar inte spelarna.

Har du känt dig sliten mellan två olika intressen?

– Vi är ganska vana vid det. Landslaget vill ha det på sitt sätt och klubbarna på sitt sätt. Man önskar att de kunde komma överens, säger Linköpings Magdalena Ericsson.

Visar Pia Sundhage intresse för din vardag i ditt klubblag?

– Pia pratar mycket med mig om hur vi har det i Linköping. Om hur tränar och så. Så den biten har vi tycker jag, säger Magda Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM