”United har erbjudit Zlatan ett kontrakt”

FOTBOLL

Men Raiola dementerar: Stämmer inte

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic ser ut att vara allt närmare Premier Leauge.

Manchester United har erbjudit svensken ett ettårskontrakt, uppger den franska radiokanalen RMC.

Sajten skriver att också att 34-åringen kräver speltid och att klubben ger honom namnet på managern den kommande säsongen.

"Framtiden är skriven", sa Zlatan Ibrahimovic efter det spektakulära avskedet på Parc de Princes i helgen, utan att avslöja vilken klubb karriären fortsätter i.

Det har ryktats mest om en fortsättning i MLS-klubben LA Galaxy, och allt mer om Premier League-spel i Manchester United.

Och nu kommer nya uppgifter från den franska radiokanalen RMC:s reporter Mohamed Bouhafsi.

Bouhafsi var den journalist som avslöjade Anthony Martials övergång från Monaco till United.

"Årslön på 140 miljoner"

Enligt RMC ska Manchester United erbjudit Ibrahimovic ett ettårskontrakt med en option på förlängning med ett år.

Den franska kanalen skriver också att anfallaren kan få en årslön på 15 miljoner euro, motsvarade 140 miljoner kronor.

Zlatan ska ha ställt två krav på United: garantier, förmodligen om speltid, och namnet på klubbens tränare den kommande säsongen.

En flytt till Manchester United, som Louis van Gaal misslyckades att ta till Champions League, har tidigare påståtts hänga samman med om José Mourinho tar över tränarjobbet i klubben.

"Det triggade mig"

Duon spenderade ett år tillsammans i Inter säsongen 2008/2009 då det italienska laget vann titeln och Ibrahimovic skytteligan.

– Mourinho är disciplinerad. Allt med handlar om ett ”mind game” – han gillar att manipulera. Alla dessa saker var nya för mig och allt handlade om att en sak skulle leda till en annan sak. Jag gillade det sättet att leda på och det fungerade för mig, det triggade mig, säger 34-åringen i Carlo Ancelottis självbiografi "Tyst ledarskap" som engelska The Times tagit del av.

Enligt RMC har LA Galaxy-spåret svalnat. Istället skriver man att ett troligt alternativ är att Ibrahimovic spelar i United fram till 2018 då han går till David Beckhams klubb Miami.

Uppdatering: I natt dementerade Zlatans agent Mino Raiola uppgifterna om ett ettårskontrakt för Sky Sports.

– Det stämmer inte, säger han.