Bundesliga 2016/2017

Avslöjar kuppen – som blåste United

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Rummenigge: Hade inte spelat i Bayern annars

Bayern München vann dragkampen om världens förmodligen mest jagade löfte Renato Sanches.

Nu avslöjar vd:n Karl-Heinz Rummenigge klubbens kupp som blåste Manchester United på 19-åringen.

– Han hade definitivt inte hamnat i Bayern annars, säger Rummenigge till Bild.

Efter en otroligt imponerande säsong i Benfica hade Renato Sanches fått ögonen på sig från världens allra största klubbar. Redan den 10 maj överraskade sedan Bayern München med att presentera den 19-årige mittfältaren som sin spelare – nästan två månader innan transferfönstret öppnade. Det fanns en anledning till det.

”Inte inblandade då”

I en intervju med Bild avslöjar nu Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge klubbens sluga spel bakom den lyckade affären.

– Renato hade ett specifikt anbud från Manchester United. Vi var inte inblandade då. Men sedan fick jag höra, samma kväll som den första semifinalen i Champions League mot Atlético Madrid (27 april), att övergången inte kunde slutföras eftersom United inte hade en ny tränare på plats. Då reagerade vi snabbt och bjöd in Benficas president och Renatos rådgivare till Madrid. Stämningen efter matchen var inte särskilt munter (Bayern förlorade med 0-1) men vi kom överens om en övergång den kvällen och bekräftade affären med en handskakning, säger Rummenigge.

”Hans agent messade mig”

När Manchester United till sist presenterade sin nye tränare José Mourinho den 27 maj var Renato Sanches redan förlorad. Även Bayern bytte tränare samma sommar men hade överenskommelsen med Carlo Ancelotti klar redan den 20 december och det var också just italienaren som under våren bad klubbledningen att värva Renato Sanches.

Bayerns snabba agerande på de två fronterna blåste inte bara United på den 19-årige supertalangen. Hade tyskarna väntat till efter EM tror Rummenigge att någon av de ännu större jättarna stulit portugisen.

– Han hade definitivt inte hamnat i Bayern då. Hans agent skrev ett sms till mig efter Renatos mål i EM-kvartsfinalen mot Polen: “Du ska vara väldigt glad att ni gjorde klart era affärer tidigt”.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

30 stjärnor som kan byta under sommarens transferfönster 2019

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga 2016/2017

Renato Sanches

Karl-Heinz Rummenigge

FC Bayern München

Bundesliga

Manchester United