”Jämför du mig med Glenn blir jag glad”

avRobert Laul

Sigurdsson matchens gigant mot England

1 av 2

NICE. Ragnar Sigurdsson hyllades efter segern mot England, och hans insats jämfördes med Glenn Hyséns från 1989.

– Jämför ni mig med Hysén blir jag glad, säger "Ragge".

Sportbladet belönade "Ragge" med och Roland Andersson i den isländska ledarstaben menade att mittbackarna höll "världsklass" mot England.

Lars Lagerbäck beskrev försvarsspelet som "så nära hundra procent det går att komma", och på presskonferensen fick Ragnar Sigurdsson – som utsågs till matchens bästa spelare – frågan om han höll "Glenn Hysén"-klass i dag?

– Jag kommer ihåg när jag bodde i Göteborg, alla pratade om Glenn Hysén. Jämför ni mig med honom blir jag glad, säger Ragnar.

Själv rankar han Hyséns Englandsinsats som snäppet bättre.

– Jag har sett de gamla klippen. Glenn gjorde fem grymma glidtacklingar, jag gjorde bara en, mot Vardy, säger han.

”Shit alltså, vilken otur”

Men Ragnar Sigurdsson gjorde mål (1-1), och inte nog med det: Han höll på att göra ett till på en bicycleta i andra halvlek.

– Shit alltså, vilken otur. Bollen kom rätt emot mig, det enda jag kunde göra var en bicycleta. Jag träffade perfekt, och väntade på att alla runtomkring skulle gå crazy men inget hände.

– Jag kollade upp och såg Kári Árnason. "Vad fan hände?" frågade jag. "Målvakten fick den på sig", sa han. Det var synd, berättar Ragnar Sigurdsson.

Island höll undan och vann med 2-1, mycket tack vare Sigurdssons och Kári Árnasons försvarsspel. Nu väntar Frankrike i kvartsfinalen på Stade de France:

– Frankrike har nog inte spelat sin bästa fotboll ännu. Men vi ska försöka spela lite mer framåt, och dominera lite mer i anfallsspelet nu, säger "Ragge".

”Klart vi kan vinna”

Finns det några gränser för det här laget?

– Jag vet inte. Det finns väl alltid gränser.

Kan ni vinna hela EM?

– Det är klart vi kan men det kan alla som är kvar. Om vi har fortsatt tur kan vi gå ännu längre men vi tar en match i taget.

En sak är dock Ragnar Sigurdsson säker på: Det finns inget lag som krigar lika hårt i EM som Island.

– Nä. Vi har haft bollen så jävla lite, vi möter bra lag, då får vi kriga i stället och springa för varandra. Det är vi tvungna att göra, säger Ragnar Sigurdsson som också berättade att han kommer prata med sin agent redan under morgondagen för att se om det dykt upp några anbud efter stormatchen.

ARTIKELN HANDLAR OM