Utspelet direkt efter klubbytet

”Riskerade min image när jag gick dit...”

Klar för Manchester United.

Då kommer en känga mot fransk fotboll.

– Ligue 1 var inte i nivå med min talang, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med L'Equipe.

Fyra säsonger i Paris Saint-Germain fick räcka.

På fredagen satte Manchester United punkt för alla spekulationer och bekräftade att Zlatan Ibrahimovic spelar i Premier League nästa säsong.

– Det känns fantastiskt att komma till Manchester United och jag ser fram emot att spela i Premier League, säger ”Ibra” själv.

”Riskerade min image”

Samtidigt publicerar franska tidningen L’Equipe nu en exklusiv intervju med den svenske stjärnan. Texten går att läsa i sin helhet i lördagens tidningsupplaga men redan på fredagskvällen spreds utvalda citat där 34-åringen riktar en känga mot sin före detta speladress – Ligue 1.

– Ligue 1 var inte i nivå med min talang. Det är den enkla sanningen. När jag gick dit så riskerade jag min image som fotbollsspelare.

– Jag kom från AC Milan, i mina ögon en av världens största klubbar. Jag visste inte hur jag skulle reagera. Hur skulle jag kunna motivera mig själv på arenor inför 2 000 åskådare när jag var van med 90 000 på San Siro?

”Har varit symbolen”

I intervjun med L’Equipe säger Zlatan att han upplevde en fransk avundsjuka mot andra europeiska ligor.

– Vilket är synd, för Frankrike har en fin tradition av att fostra stora spelare. Men när jag kom dit så hjälpte jag Ligue 1 att bli mer internationellt erkänd. Det är något som ingen kan ta ifrån mig. Jag var symbolen för PSG de senaste åren, säger Ibrahimovic.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.