Asllani om mötet med sin gamla klubb

PSG vann första mötet med Linköping

avJonathan Nilsson

Foto: TT
Linköpings Kosovare Asllani deppar.

LINKÖPING. Det blev förlust för Kosovare Asllani i mötet med sin gamla klubb PSG.

Den svenska landslagstjärnan stod länge och pratade med sina gamla lagkamrater efter matchen och ser fram emot returen.

– Det är klart att efter fyra år så står klubben mig lite närmare hjärtat än andra klubbar, säger hon.

Det blev förlust för Linköping och Kosovare Asllani som för första gången ställdes mot sitt gamla lag, PSG.

Landslagsstjärnan spenderade fyra år i den franska storklubben och stannade kvar och pratade med sina gamla lagkamrater en lång stund efter matchen.

– Ja, vi pratade lite minnen. Det är kul att se dem, men ingen av dem spelade idag, säger Asllani till Sportbladet efter matchen.

Du sa att de är välkomna till Linköping om de vill spela?

– (Skratt) Ja precis, vi skämtade lite bara.

Var det speciellt att möta PSG?

– Inte jättespeciellt eftersom allting är nytt och många unga spelare startade idag som inte var där då. När jag var där var det ett väldigt stjärnfyllt lag men ingen är ju kvar nu. Men det är klart att efter fyra år så står klubben mig lite närmare hjärtat än andra klubbar. Jag känner ju många som jobbar kring laget också.

”Ska bli riktigt kul att åka dit”

Linköping åker till returen i Paris om två veckor med ett tufft uppdrag, att hämta upp 0–2. Resultatet till trots, så tycker Asllani att det var en bra hemmamatch.

– Sett till matchbilden känner jag att vi har väldigt bra kontroll. Enda gången när vi bjuder till är när vi är slarviga i vårat passningsspel och ger bort lägen som vi inte borde. Det är inte så att de vann boll, utan det var vi som gav dem den. Vi måste bli mer fokuserade och disciplinerade i vårt passningsspel till returen. Men jag känner inte att det är en omöjlig uppgift, säger hon och fortsätter:

– Det ska bli riktigt kul att åka dit och spela.

Tycker du att glappet mellan de svenska och de internationella topplagen ökar?

– Inte om man ser på den här matchen, vi har definitivt kontroll på dem, hade vi haft en riktig djupledslöpande toppforward så hade vi kunnat göra nåt mer mål på dem. Så det är lite de där spetsegenskaperna som vi behöver få in i laget för att mätas oss helt med topplagen i Europa.

Returen i Paris spelas 31 oktober.

Laddar Matchöversikt