Trippla allsvenska fiaskon i cupspelet

FOTBOLL

Försvann mot division 1-lag

Foto: UTSLAGNA Kalmars Måns Söderqvist, Falkenbergs Dan Keat och Åtvidabergs Kristian Bergström.

Ett försvann under ordinarie tid, ett efter förlängning och ett efter straffar.

Tre allsvenska lag åkte ut redan i den andra omgången av Svenska cupen mot lag från division 1.

Daniel Nicklasson blev hela Kristianstads hjälte när han inför 648 åskådare såg till att division 1-laget stod för en praktskräll och slog ut allsvenska Kalmar FF med 2-1.

”Saknas vinnarmentalitet”

– Jag kände att jag fick en kanonträff. Vilken känsla att se bollen sitta. Jag har faktiskt gjort några snygga mål mot Kalmar genom åren, säger Nicklasson till klubbens hemsida.

– Vi har många bra spelare men det saknas vinnarmentalitet, säger Kalmar-tränaren Hans Eklund till barometern.se.

Men skåningarna var långt ifrån ensamma om att skrälla på onsdagen. I Trollhättan bjöds publiken på ett drama när hemmalaget besegrade Falkenberg med 2-1 och även utanför Stockholm kom en riktig knall.

Knall efter straffar

Allsvenska mittenlaget Åtvidaberg fick bara 2-2 mot Huddinge och tvingades till en förlängning. Efter att den slutat mållös kunde hemmalaget säkra sin skrällseger efter 7-6 på straffar.

För Husqvarna FF går det tungt i superettan, och det gick inte bättre i cupspelet. Hudiksvall, från division 2 norra, vann med 2–0. Dessutom fick Husqvarna skador på försvararna Didric Andersson och Malek Iskander tidigt i matchen.

Superettankollegorna Gif Sundsvall och Östersund förlorade också mot division 1-motstånd. Dalkurd vann mot "Giffarna" med 4–1 och Västerås vann med 3–1 mot Östersund.

ARTIKELN HANDLAR OM