Suarez lovar fansen: Ska aldrig bitas igen

1 av 8
FOTBOLL

Straffet efter bitattacken sköt upp presentationen i fem veckor.

Men har Luis Suatez både debuterat för Barcelona och hållit presskonferens – där stjärnan avgav löftet att aldrig bitas igen.

– Fansen behöver inte oroa sig, säger han.

Luis Suarez, 27, straffades hårt av Fifa för bitattacken mot Giorgio Chiellini i fotbolls-VM.

Den uruguayanske anfallaren stängdes av i fyra månader och förbjöds från fotbollsmässiga aktiviteter. Bestraffningen gjorde att Barcelona inte kunde visa upp sin värvning.

Men nyligen lindrades avstängningen – även om straffet från spel i La Liga står fast – och under måndagen debuterade stjärnan för sin nya klubb.

Höll presskonferens

Under tisdagen presenterades han dessutom officiellt av Barcelona på en presskonferens.

Då kom ett löfte angående bitattacken i VM.

– Det var mitt misstag. Men det tillhör mitt förflutna nu. Jag säger till fansen att inte oroa sig för det kommer inte att hända igen, säger Suarez enligt The Guardian.

Surarez har tagit professionell hjälp för att komma tillrätta med sitt beteende.

– Jag pratade med min psykolog och han sa att jag behövde acceptera det och be om ursäkt. Jag gjorde det, och nu vill jag hellre fokusera på nutiden som är Barcelona, säger Suarez enligt BBC.

Kan debutera i El Clasico

Anfallaren kan debutera i ett riktigt supermöte – El Clasico mot Real Madrid 26 oktober. Suarez avstängning löper ut lagom till stormatchen.

– Det är fortfarande långt dit. Jag tror inte att min fitness kommer vara ett problem, men det är alltid en fråga om att anpassa sig till laget, säger han enligt Goal.

Barcelonas direktör Andoni Zubizarreta uppgav på presskonferensen att klubben betalade Liverpool 81 miljoner euro, 740 miljoner kronor, för anfallaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga