Malmö FF

”Foppa” lämnar MFF

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Enligt Expressen har Emil Forsberg gjort sitt i Malmö FF.

Agenten Hasan Cetinkaya berättar att han skriver på för en annan klubb inom kort.

– Det är ett jättestort intresse för honom. Det kommer att bli klart inom några dagar, säger Cetinkaya.

Expressen var först med att rapportera om att Emil Forsberg är på väg bort från Malmö FF. Sportbladet har pratat med spelarens agent Hasan Cetinkaya.

– Han kommer inte vara kvar i Malmö FF. Han har vunnit två raka SM-guld, cupen, spelat i Champions League och slagit in sig i landslaget. Han är redo att ta nästa steg nu, säger Cetinkaya.

– Det var på gång redan i somras, men av respekt för MFF valde han att stanna kvar och spela viktiga matcher i allsvenskan och Champions League. Det är ett jättestort intresse för honom. Han kommer att bli klar för en klubb inom några dagar.

”Inget beslut är taget”

Ralf Rangnick är manager för tyska RB Leipzig och Red Bull Salzburg i Österrike. De två klubbarna är med i dragkampen om ”Foppa”.

– Projektet Red Bull är fantastiskt. Skulle han ingå där så blir det ett bra steg. Men inget beslut är taget ännu.

Salzburg har tappat Kevin Kampl till Borussia Dortmund. Ska han ersätta honom?

– Som sagt, jag vill inte kommentera den saken. Han är väldigt intressant för många klubbar, bland annat i Bundesliga och Frankrike.

Har han meddelat MFF om sitt beslut att lämna?

– Malmö är informerade om att Emil inte vill vara kvar. De har hjälpt en av deras bästa spelare (Magnus Eriksson) till Kina, och jag tror att MFF kommer att hjälpa Emil ta nästa steg.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Emil Forsberg

RB Leipzig

Allsvenskan i fotboll