Premier League

Bröt Arsenals regler – för tredje gången

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Wilshere i blåsväder igen

Jack Wilshere.
Jack Wilshere.

Hur dum får man egentligen vara?

Frågan är motiverad efter att Jack Wilshere avslöjats med att bryta mot Arsenals rökförbud – för tredje gången.

Detta dessutom bara en månad efter att lagkamraten Wojciech Szczesny fått en offentlig utskällning för ett liknande tilltag.

Rökning är inte accepterat av Arsenals manager Arsene Wenger. Det gjorde managern klart med all önskvärd tydlighet för bara en månad sedan efter att målvakten Wojciech Szczesny rökt i lagets duschrum efter 0-2-förlusten mot Southampton på nyårsdagen.

Petades efter händelsen

– Spelarna bedöms efter sina prestationer och bästa sättet att prestera bra är att följa reglerna som möjliggör för dig att lyckas. Människor är människor, med sina styrkor och svagheter. Vi vet att det här inte är bra, sa Wenger om incidenten.

Målvakten petades också efter händelsen men det var uppenbarligen inte tillräckligt för att avskräcka hans lagkamrater. I tisdags dök en bild upp i sociala medier, tagen i förra veckan, på mittfältaren Jack Wilshere – hållandes en vattenpipa. Ett oskyldigt regelbrott om det inte vore för att det är tredje gången 23-åringen bryter mot klubbens rökförbud.

I oktober 2013 fastnade engelsmannen på bild utanför en nattklubb i London med en cigarett . Något som upprepades förra sommaren vid en pool i Las Vegas.

”Självklart ångrar jag det”

– Självklart ångrar jag det. Jag har gjort det förut och jag sa redan då att det var ett misstag och jag har återigen gjort ett misstag. Människor gör misstag. Jag är ung och kommer lära mig av det. Jag förstår konsekvenserna det har och effekten på ungdomar som växer upp. Jag har barn själv och jag vill inte att de ska växa upp och tro att deras pappa röker och att det är okej för en fotbollsspelare att röka. För det är det inte. Det är oacceptabelt och jag kommer ta konsekvenserna av det här och gå vidare, sa Wilshere enligt ESPN så sent som i juli.

Nu pryds de engelska tidningssidorna för tredje gången av Wilshere och en ny ”rökskandal”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League