FC Barcelona

”Det min son sade sårade allra mest”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Gav upp drömmen – för barnens skull

Alex Song.
Alex Song.

De spelade i två av världens största klubbar med sina högsta fotbollsdrömmar bara en armlängd bort.

Då lämnade Alex Song Barcelona och Darren Fletcher Manchester United.

För sina barns skull.

Darren Fletcher.

Fotbollsstjärnor flyttar över hela världen i jakt på sina drömmar, ära och rikedom. Alex Song har sedan han lämnade Kamerun spelat för fem olika klubbar i tre olika länder. 2012 tog mittfältaren drömsteget till FC Barcelona.

”Pappa, varför spelar du inte?”

Men speltiden blev inte den Song hoppats på.

– Det som sårade mig mest var när min son (Nola, sju år) en dag frågade ”pappa, varför spelar du inte? Tycker inte tränaren om dig?”. Mina barn var vana vid att se mig spela varje vecka i Arsenal och det var väldigt svårt att förklara för honom att det inte är lätt i Barcelona. De har många bra spelare som vunnit allt. Jag försökte förbättra mig men i slutändan litade inte managern på min förmåga. Det är fotboll. Det är så det fungerar, säger Song till Telegraph.

En som förmodligen känner igen situationen är Darren Fletcher. Den 31-årige skotten hade bara spelat för Manchester United, ända sedan 2003, under hela sin seniorkarriär men lämnade under januari till sist klubben för West Bromwich. Anledningen var enkel.

”Vi vill inte flytta igen”

– Mina barn är fortfarande relativt små och de har inte sett mig spela så mycket. Det var min drivkraft. Jag ville att mina ungar skulle få se mig spela och jag trodde att det skulle vara i Manchester United. Men det blev inte så. Nu är jag i West Bromwich och det är ett nytt kapitel för mig, säger Fletcher till The Mirror.

På söndagen debuterade Fletcher för sin nya klubb och blev direkt utsedd till lagkapten i 2-2-matchen mot Burnley. Alex Song har i sin tur gjort succé i West Ham dit han lånades ut förra sommaren och hoppas nu göra sin övergång till klubben permanent.

– Mina barn är mer än nöjda nu. I går sa de ”pappa, vi vill inte flytta igen. Du måste stanna”. De älskar London. Det viktigaste för mig är att min familj är lycklig och när jag kliver ut på planen kan jag se att de är det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FC Barcelona

Fotboll

Premier League

West Ham United FC

West Bromwich Albion FC

Manchester United

Darren Fletcher