Di María kan inte ha känt igen dem

FOTBOLL

Sjögren: Det här kan inte vara några av världens mest hyllade fotbollsspelare

Han kunde läsa de bekanta namnen Rooney, van Persie och Mata på ryggarna framför sig.

Men Ángel di María kan inte ha känt igen dem.

För inte kan väl det här vara några av världens mest hyllade fotbollsspelare?

Ángel di María kostade Manchester United omkring 690 miljoner kronor att värva från Real Madrid. Burnley har betalat totalt 520 miljoner kronor för alla sina spelare – under de senaste 132 åren.

Historiens dyraste PL-trupp

Det var är en häpnadsväckande skillnad med tanke på hur det såg ut på planen på lördagen. Under den första halveken räknade jag till 4-2 i chanser, till Burnleys fördel. Trots det var det inte de 690 miljonerna för di María som kändes som det största slöseriet. Det var summan klubben lagt på alla de andra.

Dagens Manchester United är historiens dyraste fotbollstrupp i Premier League. 4,65 miljarder svenska kronor han det kostat. Det är väldigt svårt att ta in i dag.

Mot Burnley såg landslagskaptenen Wayne Rooney tekniskt ut som Jan Koller på fötterna, Ashley Young som en vattenspridare, Robin van Persie löpte hopplöst ensam, Antonio Valencia slog världens längsta inlägg, Jonny Evans var Jonny Evans och Juan Mata verkade ha fått en superkraft. Tyvärr var det osynlighet.

United fick upp yttrarna för sällan, fick ytterst få gånger fast bollen på Rooney och lyckades aldrig hota i straffområdet trots en mängd spelare centralt. När laget skulle jaga ett segermål i slutminuten var det helt upp till Antonio Valencia att bända upp högerkanten på egen hand.

Den ende som stod ut och verkligen visade kvalité var Ángel di María. Under första halvlek skapade argentinaren två stora möjligheter. Ena gången droppade han ner och slog en briljant långboll som friställde Robin van Persie. Andra gången drog han upp ett anfall längs vänsterkanten som gav Mata ett kanonläge i straffområdet. Men den gången var det bollen och inte spanjoren som försvann.

Paniken lyser i ögonen

Manchester Uniteds största problem offensivt just nu är inte att de saknar tillräckligt bra fotbollsspelare. Det är att de spelarna verkar ha glömt bort hur bra de är. Paniken lyser i ögonen. Självförtroendet är som bortblåst. Ingen tar ansvar.

Ángel di María har inte hunnit smittas av den tvivlande tron ännu och det syntes mot Burnley. Han var kreativ, tog initiativen och lade beslag på hela planen med en imponerande rörlighet från sin fria centrala roll på mittfältet. Men det viktigaste han, Marcos Rojo, Daley Blind och Ander Herrera kan bidra med är inte rena fotbollskunskaper utan snarare ett självförtroende. En övertygelse.

Resten av Manchester Uniteds spelare har redan stämplats som misslyckade efter fjolårets praktfiasko samt årets ännu svagare säsongsinledning – och det syns. De nya spelarna kommer med ett rent samvete och kan de bara få sitt självförtroende, sin entusiasm och sin tro att smitta av sig på dagens skrämmande bleka United kan de kanske trots allt vara värda de dryga två miljarder kronor de kostat. Kan de bara vara hälften så bra som Ángel di María på lördagen ser det också lovande ut.

Annars kommer Jonny Evans att förbli Jonny Evans. Och Manchester United förbli ett lag som spelar jämnt mot en klubb som under 132 år kostat mindre än Anderson, Ashley Young och Antonio Valencia kombinerat.

ARTIKELN HANDLAR OM