”Titelkampen borde vara avgjord”

FOTBOLL

Mourinho självsäker inför avslutningen

Efter Chelseas 3-2-seger borta mot Hull är avståndet ner till Manchester City sex poäng där London-laget har en match tillgodo. Ett försprång José Mourinho är bekväm med.

– Titelkampen borde vara avgjord, säger portugisen.

Redan efter tio minuter såg mötet ut att vara klart. Efter mål av Eden Hazard och Diego Costa hade Chelsea tagit en 2-0-ledning borta mot Hull. Men hemmalaget skulle komma ikapp. Reduceringen kom från El Mohamady innan Thibout Courtios bjöd Hernandez på kvitteringen.

Men trots tabben från den belgiske målvakten kunde Loic Remy ge serieledarna segern med sitt mål 13 minuter från slutet. Tre poäng till Chelsea och gapet ner till City är nu sex poäng där Chelsea har en match mindre spelad.

Kan blir nio poäng

Chelsea kan dryga ut sin serieledning till nio poäng när de står på samma antal spelade matcher. En poäng mer än den hittills största ledningen de haft under säsongen. Det får Chelsea-managern José Mourinho att drömma om titeln som Chelsea inte tagit sedan 2010.

– Titelkampen borde vara avgjord. Men fotbollen är oförutsägbar och sanningen är att vi har en sexpoängsledning och det är den bästa situationen vi varit i under hela säsongen. Vi hade en åttapoängsledning men då hade vi många fler matcher kvar att spela, säger portugisen till Fifa.

Trots att det är många poäng kvar att spela om är Chelsea i förarsätet inför avslutningen av Premier League.

– De andra kan ta 24 poäng och om de tar de poängen så blir det en matematisk fråga för oss för att se hur många poäng vi behöver. Jag är självsäker. Jag har stor tro på mina spelare och jag har en stor tro på att vi klarar av detta, säger Mourinho.

ARTIKELN HANDLAR OM