Sågningen: ”Inte ens värd två tunnor skit”

FOTBOLL

FC Köpenhamn förnedrades i Tyskland

Foto: AFP

Per Nilsson bänkades när FC Köpenhamn förnedrades.

Mittbacken Mathias Zanka Jörgensen totalsågade sig själv.

– Jag var inte ens värd två tunnor skit, säger han till TV3 Plus.

Pelle Nilsson hade en blytung afton när FC Köpenhamn förlorade första första matchen hemma mot Bayer Leverkusen med 2–3. Han sågades av tränaren Ståle Solbakken och till returen var han petad. Däremot startade Mikael Antonsson och Pierre Bengtsson, men matchen i Tyskland blev än värre för svensklaget.

Son Heung-Min gjorde 1-0 efter bara två minuter efter en riktig bjudning av Mathias Zanka Jörgensen. Den danske mittbacken slog bollen rätt på Stefan Kiessling, som kunde ge lagkamraten friläge.

”Pekar ut mig själv”

Zanka Jörgensen var inte nådig mot sig själv efteråt.

– Jag vill gärna peka ut mig själv. Jag tycker inte att jag var värd två tunnor skit ens. Det var inte bra nog från min sida, säger han till TV3 Plus.

Eländet fortsatte bara minuterna senare när Hakan Calhanoglu satte en frispark. När det hela var över hade Bayer Leverkusen vunnit med 4–0 och tagit sig vidare med totalt 7–2.

”Över efter fem minuter”

Zanka Jörgensen:

– Alla som har spelat fotboll vet att man har dåliga dagar. Några dagar där du inte är var du borde vara och då kommer en olycka sällan ensam. Jag är inte nöjd med detta. Jag är verkligen förbannad på mig själv.

Tränaren Ståle Solbakken skyllde förlusten på den dåliga starten.

– Matchen var över efter fem minuter. Vi gjorde stora individuella misstag. Det måste vi leva med och försöka ta med oss internationell erfarenhet från den här kampen. Med de fel vi gör kan man inte förvänta sig mer. Det är svårt att analysera när du startar matchen på det sättet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM