”Bara kvar för att han lovade Tito...”

Publicerad 2015-01-08

Uppgift: Messi har velat lämna Barcelona i två år

Lionel Messi uppges vara trött på Barcelona.

Enligt förre assisterande tränaren Henk ten Cate är det en känsla argentinaren gått och burit på i snart två år.

– Han är bara kvar för att han lovade Tito, säger ten Cate.

Det stormar rejält i Barcelona just nu. Uppgifter om att lagets störste stjärna Lionel Messi råkat i luven med huvudtränaren Luis Enriuque blossade upp samma eftermiddag som sportchef Andoni Zubizarreta fick sparken och ikonen Carles Puyol bestämde sig för att lämna.

Efter en onsdag fylld av nya svarta rubriker kom beskedet att Presidenten Josep Maria Bartomeu utlyser nyval redan i sommar. Samtidigt cirkulerar uppgifter om att Chelsea ska vara berett att punga ur 2,4 miljarder för att köpa loss Lionel Messi.

”Behöver en ny utmaning”

I en intervju med holländska tidningen De Telegraaf uttalar sig nu förre assisterande tränaren Henk ten Cate om det påstådda kaoset. Enligt holländaren – som tränade Barça mellan 2003 och 2006 – har Messi funderat på att lämna Katalonien i snart två år.

– Så vitt jag vet började problemen redan för två år sedan. Den enda anledning till att Messi fortfarande är kvar i klubben är för att han lovade Tito Vilanova på dennes dödsbädd. Men jag tror att en övergång hade varit bra för alla parter. Lionel har varit i Barcelona väldigt länge och behöver en ny utmaning. Han är fortfarande värd väldigt mycket pengar, men hans värde kommer bara att sjunka framöver, säger ten Cate.

Övertalades

Det var i april 2014 som Barcelona-tränaren Tito Vilanova gick bort i cancer. Enligt Mundo Deportivo besökte Messi tränaren på sjukhuset, före dennes död, och förklarade att han skulle lämna klubben. Vilanova påminde då Messi om att han inte skulle bli bättre av att lämna Barça och övertygade, efter ett långt samtal, spelaren att stanna kvar.

Följ ämnen i artikeln