Fotboll

Landslagsmålvakt till danska toppklubben

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

Johan Dahlin klar för FC Midtjylland

Johan Dahlin är klar för danska Midtjylland.
Johan Dahlin är klar för danska Midtjylland.

Det blir ingen återkomst i Malmö FF, landslagsmålvakten Johan Dahlin är i stället klar för den danska serieledaren FC Midtjylland.
– Jag vill gärna vinna något med FC Midtjylland, säger han till klubbens hemsida.

Som Sportbladet skrev i går så är det nu helt klart att landslagsmålvakten Johan Dahlin, 28, lämnar Genclerbirligi och går till danska serieledaren FC Midtjylland. Det skriver klubben på sin hemsida under måndagsmorgonen.
– Vi plockar Johan Dahlin för att han ska slåss om första platsen i målet. Men platsen är inte reserverad för någon, och vi förväntar oss att de andra målvakterna i truppen tar upp kampen. Det blir en rättvis konkurrens och under de kommande veckorna avgörs det vem som blir etta, säger FC Midtjyllands sportchef Claus Steinlein till klubbens hemsida.

Ingen återkomst i MFF

Många trodde att Dahlin skulle gå tillbaka till Malmö FF för att ersätta Robin Olsen, men så blir alltså inte fallet.
– Det är ett spännande projekt som jag har blivit presenterad för FC Midtjylland. Klubben har ambitiösa mål, vilket stämmer väl överens med min egna. FCM siktar mot att spela europeisk fotboll, och det gör jag också, säger Johan Dahlin.

– Jag behöver bidra med lugn och rutin. Jag har provat att spela i en högre liga och det ger rutin med allt vad det innebär. Samtidigt har jag försökt att vinna något. Det är en stor tillfredsställelse, och jag vill gärna vinna något med FC Midtjylland, säger Johan Dahlin.

Gjort fyra landskamper

Svensken har gjort fyra landskamper för Sverige och han siktar på att spela med landslaget igen.

– Det är något jag strävar efter, men nu fokuserar jag på att göra det så bra som möjligt i FC Midtjylland och kämpa mig till en plats i laget. Det är högsta prioritet och jag gör det bra i FC Midtjylland, då kommer sedan också det andra.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!