MFF-stjärnan till tysk klubb: ”En bra affär”

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Går till RB Leipzig för runt 35 miljoner kronor

Foto: PRIVAT

Emil Forsberg har bestämt sig.

23-åringen är klar för 3,5 plus ett år med RB Leipzig.

Det har varit känt sedan tidigare att Emil Forsberg ska lämna Malmö FF under januarifönstret. Efter SM-guld, cupguld och spel i Champions League med Skåneklubben vill 23-åringen vidare i karriären.

”Mini-Foppa” har gjort sitt val – det blir RB Leipzig i Tyskland. Landslagsmittfältaren har skrivit på ett kontrakt som löper över 3,5 år med option på ytterligare en säsong.

Får själv välja mellan klubbarna

Förutom RB Leipzig har 23-åringen jagats av Red Bull Salzburg, Hannover och Lyon. I slutet har det dock handlat om Leipzig eller Salzburg.

Varför väljer han spel i andradivisionen i Tyskland?

– Det är som sagt inte klart ännu. Men om han väljer Leipzig är det för att Tyskland är ett större fotbollsland än Österrike. Han får själv välja mellan Leipzig och Salzburg. Leipzig är en större utmaning, medan Salzburg i princip har vunnit ligan i Österrike, sa agenten Hasan Cetinkaya till Sportbladet innan kontraktsskrivningen.

– Sedan är det ju så att med de här Red Bull-klubbarna har man alltid möjligheten att skifta senare.

Enligt uppgifter till Sportbladet är prislappen runt 34-35 miljoner kronor. Gif Sundsvall har enligt en klausul rätt till 20 procent av övergångssumman.

– Jag vill inte kommentera övergångssummor, men den här affären kommer att bli väldigt bra för alla parter som är inblandade, säger Hasan Cetinkaya.

Fjärde spelare att lämna

Miljardären Dietrich Mateschitz har stora planer med projektet RB Leipzig. När han gav sig in i Formel 1 menade han allvar – och vann mästerskapet flera gånger med Red Bull Racing.

Han har satt en hög målsättning med Leipzig. Mateschitz ska föra upp laget till Bundesliga och siktar även på att vinna ligan inom några år.

Forsberg är den fjärde spelaren som lämnar Malmö FF sedan laget vann SM-guld. Sedan tidigare har Ricardinho, Magnus Eriksson, och Simon Thern flyttat från MFF.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF