Temperaturen höjs inför rivalmötet

FOTBOLL

”Den största matchen i världen”

Foto: Liverpool och United

Glöm det här med träningsmatch.

När Liverpool och Manchester United drabbar samman i International Champions Cup är det något helt annat.

– Det är mer än fotboll. Det är livet, säger Brendan Rodgers.

Louis van Gaal mot Brendan Rodgers.

Liverpool mot Manchester United.

När de två klassiska rivallagen möts i Miami natten mot tisdag är det ingen vanlig träningsmatch vi ska förbereda oss på.

Finalen i International Champions Cup betyder mer än så.

– Det är utan tvekan den största matchen i världen. De är de två största klubbarna i Storbritannien och två av de största i världen, så det kommer bli fantastisk och vi ser fram emot det, säger Liverpool-managern Brendan Rodgers inför mötet.

Rodgers, som lett sin mannar till seger i tre raka fajter, gör sitt bästa för att piska upp stämningen.

– Det är mer än fotboll. Det är livet. Det är två städer, inte så långt ifrån varandra, men historiskt sett har de alltid varit stora rivaler, säger han.

Peterson: ”Det här är speciellt”

Rodgers får medhåll från Liverpool-spelaren Kristoffer Peterson, 19.

– Det är final mot Manchester United. Alla som har med Liverpool att göra, spelare, tränare eller supportrar, vet att det här är speciellt, skriver svensken i ett sms till Sportbladet.

I senaste matchen mot Milan hoppade Peterson in i den 59:e minuten.

– Det var kul att spela mot Milan, mot så stora spelare. Det är kul att vi har startat med vinster även om det är försäsong, det är viktigt att komma in i det. Jag ser fram emot i kväll och hoppas på det bästa, först och främst på vinst. Jag hoppas också på att få möjlighet att spela, men jag är glad bara över att vara involverad i en sådan här match, skriver han.

”Talar för sig själv”

Louis van Gaal är hittills obesegrad som United-tränare i staterna och det har sett riktigt bra ut för fjolårets flopplag på försäsongen.

– Det är ytterligare en förberedelsematch för oss, men det är bättre att vinna än att förlora. Det är bra för engelsk fotboll, jag tycker det är viktigt att två lag från Premier League ska spela i finalen, säger han.

De flesta spelarna i respektive lag verkar också eniga i att det är en stor och betydelsefull match.

– Det är Manchester United mot Liverpool, det spelar ingen roll om det är försäsong. Den här matchen talar för själv och vi vill vinna, säger mittfältaren Darren Fletcher till Uniteds hemsida.

Vinnaren av finalen kammar hem sex miljoner svenska kronor.

Finalen börjar 02.00 svensk tid och sänds i TV10.

ARTIKELN HANDLAR OM