Neville: ”Han borde ta över”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Först ”lajkade” han att José Mourinho fick sparken.

Därefter lanserade Gary Neville en ersättare.

– Mauricio Pochettino är den överlägset bästa kandidaten, säger United-legendaren och tv-experten till Sky Sports.

Gary Neville är Englands tyngsta fotbollsexpert. Den tidigare Manchester United-försvararen har under säsongen försvarat José Mourinho och ansett att Uniteds problem mer ligger hos den i hans tycke svaga ledningen än tränaren.

Men nu verkar även Neville har bytt åsikt. Fotbollsexperten ”lajkade” omedelbart Uniteds inlägg om att Mourinho fick sparken på Twitter. Därefter uttalade han sig för Sky Sports i fråga om eventuell ersättare.

”Den perfekta kandidaten”

Enligt Neville, vars åsikter väger tungt i Manchester, är Tottenhams tränare Mauricio Pochettino den självklara ersättaren.

– Jag hade lyckan att få tillbringa ett par dagar på Tottenhams träningsanläggning och för mig är Pochettino den perfekta kandidaten. Min bild är att Manchester United behöver en tränare som följer en fotbollsklubbs tre viktiga linjer: utveckla unga spelare, spela underhållande fotboll och vinn matcher.

”Han passar bäst”

Neville fortsätter sitt resonemang:

– Folk säger att han inte vunnit några titlar, men sett till vilka pengar han har haft att röra sig med så kunde Pochettino göra mer än vad han gjort. Han har gjort ett otroligt jobb och jag tycker verkligen att han är den överlägset bästa kandidaten. Han är den personen som bäst passar in i vad United behöver.

Foto: Alberto Saiz / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.