Blåvitt tog första hemmasegern sedan april

Gerzic såg rött: ”Sjukt dåligt av mig”

avHenrik Lundgren

Foto: C MORE OCH BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Utvisningen på Nordin Gerzic sänkte Örebro.

Efteråt var mittfältaren mycket ångerfull.
– Det är så sjukt dåligt av mig, jag är extremt besviken på mig själv och har bett grabbarna om ursäkt.

Örebro hade precis börjat äta sig in i matchen när Nordin Gerzic, 34, klev in i handlingen. För Örebro på ett mycket negativt vis. Efter en tackling på Tobias Hysén hamnade han i en dispyt med IFK Göteborgs mittback Carl Starfelt, och knuffade undan denne med en huvudrörelse.
Det röda kortet var solklart.
– Det är inget att säga, jag var bara så frustrerad. Det där är jag för tio år sedan, inte i dag. Jag sätter alla medspelarna i en så dålig sits. Och alla supportrarna som rest ner hela vägen från Örebro för att stötta oss, det är så sjukt dåligt av mig, säger han.

”Annan åsikt än domarna där”

Gerzic var vansinnig över att ha fått frispark dömt mot sig i samband med tacklingen.

– Jag har en helt annan åsikt än domarna där, men tyvärr är det dem som bestämmer. Jag går på bollen och träffar den först. Det är snarare ”Tobbe” som springer in i mig. Sen söker Starfelt upp mig och så blir det som det blir.

Med Gerzic i omklädningsrummet fick Örebro det betydligt tuffare. Sex minuter efter det röda kortet gjorde Göteborg (Giorgi Kharaishvili) 1-0. Och även om man i den andra halvleken lyckades flytta upp något så länge energin fanns där så kunde hemmalaget avgöra på stopptid genom Elias Omarsson.

Stolt över lagkamraterna

Utanför planen kunde Gerzic bara se på.
– Jag är så stolt över killarna som trots utvisningen ger Göteborg, på bortaplan, en riktig match. Jag har bett om ursäkt till dem och ska be om ursäkt till alla våra fans som åkt hit också. Det jag gjorde får bara inte ske på en fotbollsplan. Inte av någon spelare, och absolut inte av mig.

Rött direkt, är du orolig för en längre avstängning?
– Eh, nej…? Jag vet inte vad de går på när de bestämmer. Men förstå mig rätt nu, det är inte som att jag slår Starfelt. Det är han som kommer till mig, jag knuffar bort honom med min panna. Sen lägger han sig ner. Jag vet inte hur ont han får där, för jag känner det inte ens. Så någon avstängning blir det väl, men sen hur farligt det var får domarna bedöma.

Vinsten är Göteborgs första sedan 2–1-segern mot Malmö den 7 maj. På hemmaplan är det lagets första seger sedan den 28 april då laget vann med 2–1 mot Häcken.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM