MFF-seger i CL-kvalet - drömläge inför returen

Reporter: Adam Borg

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö FF åkte till Kosovo med målet att skaffa sig ett bra läge inför returen av första kvalrundan till Champions League.

Och man gjorde precis vad som krävdes mot FC Drita.

MFF kunde vända hem med 3–0 i ryggen inför returen efter mål av Carlos Strandberg, Arnor Traustason och Markus Rosenberg.

Inför det första mötet i Champions League-kvalets första runda mellan Drita och Malmö FF pratade Dritas tränare Bekim Isufi om vikten av att göra första målet och sedan hålla nollan. Den planen såg Carlos Strandberg till att krossa redan efter tolv minuters spel på Olympiastadion Adem Jashari i Mitrovica.

Anfallaren blev lämnad helt ensam i boxen och kunde helt ostört nicka in Sören Rieks inlägg bakom Leutrim Rexhepi i Drita-målet.

Efter MFF:s ledningsmål präglades den första halvleken av ett ganska temposvagt spel och det var först i slutet av halvleken som gästerna kunde utöka sin ledning. Markus Rosenberg gick i djupet och serverade Arnor Traustason som enkelt kunde sätta bollen i nät till 0–2.

Foto: Bildbyrån

Rosenberg fastställde resultatet

Efter 2–0 i första så var Malmö FF inte speciellt intresserade av att öka tempot i matchen. Gästerna låg rätt i positionerna och bevakade ledningen på ett förtjänstfullt sätt. Samtidigt blev hemmalaget från Kosovo mer och mer frustrerade.

När matchen led mot sitt slut såg dessutom lagkapten Markus Rosenberg till att spika slutresultatet till 3–0.

– Jag är väldigt nöjd med vår insats, trots en väldigt tung plan. Vi gjorde en taktisk andra halvlek där vi försvarade oss bra, utsatte oss aldrig för någon onödig risk och höll en viktiga nolla på bortaplan, säger tränaren Uwe Rösler till MFF:s hemsida efter matchen.

– Vi kunde ha gjort ytterligare något mål men överlag är jag väldigt glad och nöjd över vår insats. Drita FC stod för ett hårt motstånd och det här dubbelmötet är inte avgjort. Även om vi har försatt oss själva i en bra position inför returen.

Resultatet innebär att MFF nu har ena benet i den andra kvalomgången till Champions League. Returmötet mot Drita spelas i Malmö nästa tisdag.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad: