Officiellt: Mahrez klar för Manchester City

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Riyad Mahrez är klar för Manchester City.

Det för en rapporterad klubbrekordsumma på 700 miljoner kronor.

– Jag är så glad över att ansluta till City, ett lag som spelar fantastisk fotboll under Pep Guardiola, säger Mahrez till klubbens hemsida.

Nu är det klart. Manchester City värvar Riyad Mahrez från Leicester City.

Manchester City har presenterat den algeriske yttern via sin hemsida.

– Jag är så glad över att ansluta till City, ett lag som spelar fantastisk fotboll under Pep Guardiola. Jag tror vi kan vara framgångsrika under de kommande åren och jag tror mitt egna spel kan utvecklas under Peps ledning, säger Mahrez till klubbens hemsida.

Mahrez var på väg till Manchester City redan i vintras, men stoppades då av Leicester. Det ledde till att Mahrez till en början strejkade från träningar innan han kom tillbaka i spel.

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix

”En enormt talangfull spelare”

Nu får han dock till slut sin flytt till Manchester City. Något som glädjer sportchefen Txiki Begiristain.

– Riyad är en enormt talangfull spelare. Han slår försvarare och skapar ytor. Under de senaste åren har han etablerat sig själv som en av Premier Leagues mest spännande spelare. Vi är säkra på att han kommer föra med sig offensiv kvalité till vår trupp, säger han till klubbens hemsida.

Mahrez var en av Leicesters främsta stjärnor när "The Foxes" tog hem Premier League-titeln 2015/16. Då stod han för 17 mål och elva assist och blev utsedd till säsongens spelare i Premier League.

Nu skriver han på ett fem års kontrakt med Manchester City och får tröjnummer 26.

Enligt BBC ska transfersumman landa på 60 miljoner pund (ca 700 miljoner kronor), vilket är klubbrekord för Manchester City.

ARTIKELN HANDLAR OM