”Vi måste få tillbaka stoltheten”

avHenrik Lundgren

FOTBOLL

GÖTEBORG. Total brist på självförtroende.

Och utbuade av supportrarna efter förlusten.

– Vi spelare måste rannsaka oss själva. Gjorde jag allt jag kunde för att vi skulle kunna vinna matchen, säger Emil Salomonsson.

Han var Blåvitts lagkapten för första gången i allsvenskan. Men det var ingen debut som Emil Salomonsson vill minnas. Överkörda, inte minst målmässigt, av Kalmar FF, och sämsta tänkbara omstarten efter VM-uppehållet.

Detta trots en bra start, men efter Kalmars ledningsmål föll laget ihop helt.

– Du är på rätt sak där. Efter deras mål börjar vi gömma oss och hjälper inte varandra. Det är inte bra, vi måste hantera det bättre helt enkelt, säger Salomonsson.

Hur gör man det?

– Det är en delikat fråga. Var och en får rannsaka sig själv. Vi behöver bli desperata, vi måste vinna andrabollarna. Och vi måste vinna våra dueller. Det handlar mycket om löp- och passningsvägar, men om du inte vinner duellerna, om du inte är bättre än killen som står bredvid dig, då vinner du inte matcherna oavsett hur bra vår taktik är. Vi måste få tillbaka den stoltheten, du ska vara bättre än motståndaren som står bredvid dig.

”Fan, ibland...”

Hemmapubliken buade ut spelarna rejält både i paus och efter matchen. Salomonsson vill vända publikens frustration till något positivt.

– August (Erlingmark) gör en riktigt bra brytning i första halvlek vilket väcker supportrarna. Vinner vi några fler närkamper som vi inte gör nu så får vi dem med oss ännu mer. Vi måste inse att vi måste spela lite med fansen. Sen att de är besvikna efter slutsignalen köper jag alla dagar i veckan. Fan, ibland känns det som att jag står där uppe på läktaren med dem, det här betyder så mycket för mig.

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Laddar Tabell
Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM