Forsberg efter förlusten: Vill hem till min fru och försöka glömma fotbollen lite

avAnna Rydén, Michael Wagner, Petra Thorén, Staffan Dickson

FOTBOLL

SAMARA/STOCKHOLM. Emil Forsberg kritiserades för sina insatser i gruppspelet men avgjorde åttondelen mot Schweiz.

Mot England hade han det jobbigt och blev utbytt efter 65 minuter.

– Nu är det bara besvikelse. Jag vill hem till min fru och min familj och försöka glömma fotbollen lite, säger Forsberg efter kvartsfinalförlusten.

Han pekades ut som Sveriges största stjärna inför VM – men när turneringen väl drog igång fick Emil Forsberg inte spelet att lossna och kritiserades för sina insatser mot Sydkorea och Tyskland.

I åttondelsfinalen visade 26-åringen till slut upp sina offensiva kvaliteter och avgjorde ett fint ryck vid Schweiz straffområdeslinje.

Men mot England lyckades han, precis som resten av det svenska laget, inte skapa mycket framåt. Sverige förlorade med 0–2 och är utslaget ur VM.

”Jag har ingen ånger”

– Jag kom hit och gjorde det jag var tillsagd att göra. Jag är jätteglad och stolt över det jag har gjort, jag har ingen ånger över någonting. Jag har fått vara del av något helt fantastiskt. Sedan är det klart att det hade varit optimalt om jag hade gjort fyra mål och fem assist. Men jag är jätteglad över det jag har gjort och framför allt stolt över laget och det vi har gjort tillsammans. Min egen insats är inget jag behöver gå in på så. Jag är mer stolt över det jag har fått uppleva, säger Emil Forsberg efter matchen.

Foto: Peter Wixtröm

När Harry Maguire nickade in Englands 1–0-mål på hörna tappade Sverige markeringen. Forsberg var den som stod närmast Maguire när han nickade, men säger att han inte hade ansvar för att markera honom.

”Vet inte vem som hade honom”

– Jag vet inte vem det var som hade honom, jag stod med min man, Sterling, och sedan kom han (Maguire) flygande in. Och han är 20 centimeter längre än jag så jag vet inte vad jag ska göra, säger Forsberg.

Efter förlusten vill han åka hem och tänka på annat.

– Nu är det bara besvikelse. Jag vill hem till min fru och min familj och försöka glömma fotbollen lite. Det kommer nog svida lite, men livet går vidare. Jag tror att alla känner så. Vi har gjort det helt otroligt, och förhoppningen är att vi får uppleva något sånt här igen i EM (2020).