Förre guldtränaren lämnar bottenlaget

Foto: Conny Karlsson
FOTBOLL

Sist i Superettan.

Nu har Brages tränare Conny Karlsson, 59, gett upp och lämnat in sin avskedsansökan, uppger Dalarnas Tidningar.

– Han kom själv fram till slutsatsen att han inte var rätt person för det som behövs i laget, säger Brages ordförande Per-Amund Ruth.

Brages uppladdning inför säsongen stördes av problem.

Med mindre än ett dygn kvar till vinterns första samling blev det klart att den tilltänkta tränarduon Bo Wålemark och Örjan Glans lämnade klubben.

Lösningen blev Conny Carlsson, som så sent som 2011 ledde Helsingborg till en historisk trippel – guld i allsvenskan, supercupen och svenska cupen.

Fansen ville ha bort Conny

Men efter en usel inledning på superettan med bara fem poäng på elva matcher tackar Karlsson nu för sig. 0-4-förlusten hemma mot Gais i torsdags blev droppen.

– Många inom Serik Fans tycker att Conny ska gå, sa Anders Vennberg i Serik Fans styrelse till DT.

Conny Karlsson spelarna meddelade spelarna beslutet i samband med dagens träning. Men Karlssons beslut togs redan i onsdags, alltså före Gaismatchen.

– Ja, men vi valde att vänta med det, så att det inte skulle störa matchen, säger Brages ordförande Per-Amund Ruth till DT.

”Vi har misslyckats”

– De förfärligt dåliga resultaten och våra förfärligt dåliga prestationer ligger bakom det här. Vi har misslyckats med att komma upp i nivå i stora delar av de matcher vi spelat under våren och det gör att tankarna börjat komma. Jag tror att det är nyttigt för både spelarna, klubben och laget att få in en ny röst medan tid är, säger Karlsson till fotbollskanalen.se.

Brages nästa match är borta mot Jönköpings Södra den 17 juni. Klubbens förhoppning är att en ny tränare är på plats inom ett par dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan

IK Brage