"Zlatan erbjuds fyraårskontrakt med Juventus"

avKristopher Karlsson

Publicerad:

Svenske stjärnan fortsätter att omgärdas av flyttrykten

1 av 9

Inte en dag utan nya Zlatan-rykten.

I dag slår Gazzetta dello Sport på stora trumman och uppger att Juventus erbjuder Zlatan ett fyraårskontrakt, med årslön på 60 miljoner kronor.

När varken Zlatan Ibrahimovic eller de italienska lagen är kvar i europaspelet kan de italienska tidningarna lägga full energi på framtiden i allmänhet, och var Zlatan spelar efter sommaren i synnerhet. Efter att Sky Italia i går uppgett att Juventus nobbar Zlatan går Gazzetta dello Sport tvärt emot och rapporterar att Juventus erbjuder svensken ett fyraårskontrakt, fram till 2017, med en årslön på 60 miljoner kronor. Som Sportbladet tidigare skrivit inkluderar man även ett antal bonusar. 

Att skriva på kontraktet skulle betyda en markant lönesänkning för Zlatan, som enligt Gazzetta dello Sport tjänar 103 miljoner kronor om året i PSG. Men enligt tidningen är Zlatan inte alls främmande för att gå ner i lön då han saknar Italien väldigt mycket. Dessutom ska hustrun Helena Seger vara mån om att flytta tillbaka familjen till Italien.

Vill ha ner transfersumman

Enligt Gazzetta dello Sport blir utmaningen för Juventus i stället att förhandla fram en affär med PSG, som betalade 180 miljoner kronor för Zlatan när man köpte honom från Milan inför denna säsong. Juventus är inte redo att spendera i närheten av en sådan summa, speciellt inte om de ska betala Zlatan så pass hög lön.

Enligt tidningen kommer Juventus att avvakta med att förhandla med PSG till slutet av säsongen då en Zlatan som vill flytta alltid är svår att hålla på plats. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM