Zlatan Ibrahimovic

Zlatan kritiseras: "Han lyckas alltid förstöra stämningen"

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Svensken sågas från Italien

Sågas från Italien.
Sågas från Italien.

Palermos kontroversiella president Maurizio Zamparini gillar att skapa rubriker. Denna gång gör han det efter att ha sågat Zlatan Ibrahimovic.

– Han lyckas alltid förstöra stämningen i omklädningsrummet, säger Zamparini till franska So Foot.

Javier Pastore spelade för Palermo innan flytten till PSG och Zamparini är bevisligen fortfarande mån om sin gamle spelare.

Zamparini menar att stjärnsvensken saboterat Pastores PSG-karriär. Anledningen ska vara att Zlatan är avundsjuk på argentinaren.

Det är i en intervju med franska fotbollsmagasinet SoFoot som presidenten delar ut kängor till svensken och menar att han är börda i omklädningsrummet.

– Jag tror att Ibra är avundsjuk på Pastore. Inte för att han hatar honom, men för att han själv vill glänsa. Han (Zlatan) vill vara kungen i laget. Ibras kvaliteter går inte att snacka bort, men han lyckas alltid förstöra stämningen i omklädningsrummet. Han gjorde det i Juventus och Inter, och nu förstör han för Pastore i PSG, säger han till So Foot.

"Behöver frihet"

Förra säsongen stod Pastore för 13 mål när PSG slutade tvåa i Ligue 1, men denna säsong har han endast mäktat med två stycken. Argentinaren får dock stort förtroende av tränare Carlo Ancelotti, och har startat 20 matcher i ligaspelet.

Trots detta menar Zamparini att Zlatan och Ancelotti hämmar Pastores framfart i karriären.

– Pastore behöver frihet och måste spela, annars kan de lika gärna sälja honom, slår Zamparini fast.

I kväll tar PSG emot Valencia hemma på Parc de Princes, i returmötet av åttondelsfinalen av Champions League. Fransmännen har en 2-1-seger från första mötet att vila på.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic