”Hon har potential för att vara en ledare”

Av: Petra Thorén

Publicerad:

GÖTEBORG. Först och främst ska Lotta Schelin bli frisk.

När hon väl har kraft och lust lär hon kunna välja bland uppdrag inom fotbollen.

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors har redan funderat på möjliga uppdrag som skulle passa den förra stjärnan.

– Hon har potential för att vara en ledare på väldigt många olika plan, säger Marika Domanski Lyfors.

Lotta Schelin avslutar sin karriär. Sviterna efter den huvudskadan är för svåra och anfallaren meddelade det svåra och känslomässiga beslutet på en presskonferens i dag.

I en stor intervju med Sportbladet berättar hon med ingående om sin situation.

För Lotta Schelin handlar det först och främst att bli frisk. För att kunna leva ett normalt liv.

När hon når dit kommer hon inte att sakna möjligheter att engagera sig inom fotbollen.

– Jag är ganska långt ifrån känslan att kunna prata om ett sorts jobb eller uppdrag som är hundra procent i alla fall. Sen har jag många bra dagar också, men det är instabilt. Det handlar om att ge det tid och ha tålamod, säger Lotta Schelin och fortsätter:

– Man har all tid i världen ett fundera och tänka i alla fall. Jag saknar fotbollen, man vill vara engagerad på något sätt. Vad det nu blir vet jag inte. Jag har lite småprojekt som jag skulle vilja dra igång, men det är alldeles för svårt för mig att signa upp mig på någonting.

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vill att hon återvänder till Rosengård

Den dagen hon är redo och sugen på att återvända till fotbollen kommer det inte att råda brist på uppdrag.

Marika Domanski Lyfors, landslagschef, har redan funderat på i vilken form Svenska fotbollförbundet skulle kunna engagera sin förra anfallsstjärna.

– Det är klart att man funderat en del, man funderar alltid på spelare och vilka uppdrag de kan vara aktuella för efter sina karriärer. Lotta är en av dem man funderar på. Lotta kommer att finnas inom fotbollen i framtiden, det är jag alldeles övertygad om, säger hon.

Hon vill dock inte gå in på några konkreta förslag, men ler när Sportbladet konstaterar att VM spelas i Frankrike nästa år och att Lotta Schelin med alla sina år i Lyon både kan språket och miljön.

Även hennes sista klubb Rosengård hoppas kunna fortsätta sitt samarbete med Lotta Schelin.

– Jag tror att hon kan ge tillbaka mycket till alla ungdomar i klubben. Hon är väldigt engagerad i det sociala och jag tror absolut att vi skulle kunna dra nytta av varandra. Men först och främst måste hon bli frisk, jag tror att hon vill engagera sig i FC Rosengård, säger Therese Sjögran.

Publicerad: