Två förlorare när Norrköping och Hammarby kryssade

Av: Jacob Larsson, Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

STOCKHOLM/NORRKÖPING. Både Norrköping och Hammarby jagade tre poäng i allsvenskans toppstrid.

De fick en var och tappade därmed mark i toppstriden – men båda lagen är ändå positiva inför fortsättningen.

– Jag hoppas folk fortsätter snacka skit om oss för det triggar oss ännu mer, säger Muamer Tankovic.

LÄS VIDARE

Både AIK och Östersund vann sina matcher i den här omgången vilket gjorde att viktiga poäng stod på spel i måndagens toppmöte mellan Norrköping och Hammarby.

Hammarby behövde tre poäng för att haka på stockholmsrivalen AIK i den absoluta toppen, medan Norrköping behövde en vinst för att inte riskera att bli avhängda.

Stark inledningen av Norrköping

Norrköping dominerade första halvtimmen av matchen, men hade svårt att ska några heta chanser. Inte heller Hammarby fick in någon boll och åskådarna i Norrköping fick se två förlorare vandra av planen.

Trots att lagen tappar viktiga poäng i tabelltoppen ser både Hammarby och Norrköping ljust på framtiden.

– Det är mycket poäng kvar att spela om. Vi har kvar alla topplag hemma och bottenlagen borta. I det stora hela får vi vara stolta över prestationen, säger Simon Thern

Du menar att spelschemat är en fördel för er?

– Ja, vinner vi de matcherna så. Vi hade velat vinna i dag också och känslan hade blivit ännu bättre om vi hade vunnit. Då hade även ni sagt att ”fy fan vad de är bra”, för det var vi. Så ni kan skriva det ändå. Men jag grämer mig lite över att vi inte vann, men som sagt det är nästan hälften av matcherna kvar, säger Thern.

Norrköping ligger kvar på fjärde plats, sju poäng efter serieledande AIK. Hammarby knappar in på AIK, men är på grund av poängtappet nu två poäng efter rivalen och har dessutom fyra måls sämre målskillnad.

– Det kommer bli tajt absolut. Det kommer att bli tajt till sista matchen om jag ska vara ärlig, säger Hammarbys Muamer Tankovic.

– Folk är jättekritiska mot oss och tror att varje match vi spelar kommer vi att tappa, men det är bara kul om de skriver så för det triggar oss. Så jag hoppas folk fortsätter snacka skit om oss för det triggar oss ännu mer, säger Tankovic.

Läser du det som skrivs?

– Nej, jag hör mest, från kompisar. ”Ni kommer förlora i dag mot Norrköping, skriver de” för man höra. De som har tippat oss långt ner vill inte ha fel, men vi kommer alltid visa att de har fel, säger Tankovic.

Publicerad: