Kicki Bengtsson, 48, målskytt i division 1

Piken mot ’Chippen’: ”Spelar ju bara i div 5”

Foto: Södersnäckorna

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Landslagslegendaren Kristin ”Kicki” Bengtsson, 48, gjorde mål i division 1 på lördagen – precis som Christian Wilhelmsson, 38, i division 5.

Då skickar hon en passning till ”Chippen”.

– Han spelar ju bara i femman, skrattar 48-åringen.

Kristin ”Kicki” Bengtsson, 48, är en av Sveriges främsta fotbollsspelare.

Under landslagskarriären tog hon både VM-silver och dubbla EM-silver och utsågs till Sveriges bästa spelare vid två tillfällen.

Numera huserar 48-åringen i division 1.

Där slog hon till på lördagen när hon tröstmålade för sitt Södersnäckornas BK, som föll med 1–6 mot P18 IK.

Något som uppmärksammades på sociala medier.

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Underbar start på dagen att ögna igenom resultatbörsen och notera att eviga hjälten Kicki Bengtsson i går blev målskytt för Södersnäckorna i division 1. Hon är 48 år!”, skriver Richard Henriksson, fotbollsexpert på Sveriges Radio, på Twitter.

Det är ju helt fantastiskt! Vilken legend”, svarar en användare.

Kicki Bengtssons vänsterfot var (är?) magisk!”, skriver en annan.

När Sportbladet pratar med Kicki tonar hon ner det hela.

– Jag tycket inte att det är något speciellt, men det är kul att det uppmärksammas. För mig blir det inget speciellt. Jag har gjort tre-fyra mål i år, så det var inte det första.

Inte det sista heller?

– Det vet jag inte. Jag är egentligen inte helt kurant i mitt knä och hade inte spelat på fyra-fem matcher, men jag fick hoppa in eftersom vi inte hade tillräckligt med folk. Vi kan ha svårt att få ihop spelare ibland, och det är lite tråkigt. Men vi spelar för att ha kul och elitsatsar inte.

”Går inte att jämföra”

Samtidigt var det en annan profil som nätade på lördagen:

Christian Wilhelmsson, 38.

”Chippen” gjorde succé i comebacken när han förstärkte division 5-laget Torsby IF och ledde laget till seger mot serieledande Töcksfors.

Då skickar Kicki en passning till 38-åringen.

– Jag såg lite snabbt att han hade gjort comeback, men jag har inte läst om det. Men han spelar ju b-a-r-a i division 5, skrattar hon.

Han har lite att hämta upp till din nivå?

– Ja, lite... Nä, det går ju inte att jämföra på det sättet. Men visst, jag spelar ju lite högre än vad han gör.

Efter matchen skämtade ”Chippen” om en landslagscomeback och ”hoppades att Janne har koll”. Inga samtal från Peter Gerhardsson till dig?

– Vi får väl se (skratt). Jag känner ju honom lite, så vi skulle nog kunna skämta om det. Jag ska faktiskt ner till Göteborg i veckan och se matchen (Sverige–Ukraina, VM-kval), så då får jag väl påpeka att jag har gjort mål. Om de inte gör mål i landskampen så får de väl kalla in mig igen.

Du stänger inga dörrar?

– (Skratt) De är helt stängda. Och det är de nog från hans håll också. Det är lite skillnad på division 1 och landslag.

Hur länge kommer du fortsätta med fotboll?

– Mitt knä strular som sagt, så det här blir nog sista säsongen. Det här är en skada som man kan få men av längre fram, och det vill man ju inte. Man vill inte sitta i rullstol när man har avslutat karriären. Så det här blir förmodligen sista säsongen. Men så har jag sagt förut och så har den gamla damen vaknat till liv igen. Vi får se.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26