Klart: Vladimir Rodić till Hammarby

avSimon Sjöstrand, Lo Hägerfelth

Sportbladets avslöjande är bekräftat.

Förre MFF-spelaren Vladimir Rodić har skrivit på för Hammarby.

– Vladimir är en spelare och spelartyp som vi identifierat sedan en lång tid tillbaka, och nu blev tillfället det rätta att ta in honom, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

I fredags avslöjade Sportbladet att tidigare Malmö-spelaren Vladimir Rodić var nära en övergång till Hammarby från danska Silkeborg.

Två dagar senare uttalade sig tränaren Stefan Billborn om serb-montenegrinens kvalitéer.

– Jag vet inte exakt hur nära vi är honom, men det är en otroligt bra spelare, sa Billborn på en presskonferens efter segern mot Trelleborg.

Och nu är saken klar.

Under tisdagskvällen presenterades Rodić av Hammarby på klubbens hemsida.

– Vladimir är en spelare och spelartyp som vi identifierat sedan en lång tid tillbaka, och nu blev tillfället det rätta att ta in honom, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida och fortsätter:

”Verkligen glad över att komma hit”

– Det är en spelare i en bra ålder som fortfarande är under utveckling, så det är framför allt en värvning gjord utifrån ett långsiktigt perspektiv, men även på kort sikt där han ger ytterligare spets till vår trupp inför den avslutande delen av serien. Vladimir är en mittfältare som kommer tillföra ett djupledsspel, en aggressivitet och en genombrottskraft, vilket är egenskaper vi känt att vi saknat lite i vår truppsammansättning.

Den 24-årige mittfältaren uppges kosta drygt fem miljoner kronor, vilket i så fall är klubbens dyraste värvning genom tiderna. Nu har han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år hos Hammarby.

– Jag är verkligen glad över att komma hit till Hammarby och är ivrig på att komma igång och spela matcher i Hammarbytröjan, säger Rodić till klubbens hemsida.

Rodić spelade under säsongen 2015/16 i Malmö FF. Därifrån gick han vidare till Karabükspor innan han via lån till serbiska Rad till slut landade i danska Randers.

I januari gick han till Silkeborg från vilka han alltså nu anländer till Hammarby.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM