Redo att hoppa in – då får Strandberg sätta sig igen

Foto: C More
FOTBOLL

MALMÖ. Magnus Pehrsson valde bort Carlos Strandberg i mötet med IFK Göteborg.

I den andra halvleken stod anfallaren redo att hoppa in i stället för Markus Rosenberg, men tvingades sätta sig igen.

– Lewicki hade tagit emot kaptensbindeln från mig. Men så var Oscar tydligen skadad och då fick jag vara kvar på planen, säger Rosenberg.

När Malmö FF tog mot IFK Göteborg i kvartsfinalen av Svenska cupen valde tränaren Magnus Pehrsson att satsa på Alexander Jeremejeff och Markus Rosenberg längst fram. MFF:s bäste målskytt så här långt – med sex fullträffar, Carlos Strandberg – förpassades därmed till bänken.

I den 70:e minuten var Strandberg redo att komma in och stod laddad längs sidlinjen till publikens stora jubel.

Anfallaren skulle komma in i stället för lagkaptenen Markus Rosenberg som lämnade över bindeln till Oscar Lewicki och Rosenberg möttes av en stående ovation från publiken.

Men just som 21-åringen skulle ta klivet in på planen signalerade plötsligt MFF:s ledarstab att situationen hade ändrats.

”Ovanligt”

Anledningen var att Oscar Lewicki fått en känning i ljumsktrakten och ville byta. Därmed fick i stället Eric Larsson komma in, på bekostnad av Strandberg.

– Det är ovanligt att se, inte helt lätt för Strandberg att behöva sätta sig igen, säger C Mores expert Anders Andersson i sändning.

Det blev inget inhopp för Strandberg under matchen men Magnus Pehrsson menar att det var tur att Lewicki hann flagga för skadan innan bytet skedde.

– Vi har lite tur att vi fick reda på att Lewicki har problem innan Carlos kommit in. Annars hade vi tvingats göra vårt sista byte direkt. Sedan fick ju dessutom Vindheim problem senare också, säger Magnus Pehrsson.

– Vindheim landade olyckligt och fick någon slags rotation i knät, Lewicki har en känning i ljumsktrakten och Traustasson hade ett genomtramp och smärtan gjorde att han inte kunde fortsätta, säger Pehrsson.

MFF:s medicinska team att ytterligare undersökningar väntar senare under veckan för att fastställa hur allvarliga de olika skadorna är.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM