Fotboll

Petas efter drömmålet

Av: 

PeO Larsson

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Kennedy Bakircioglü från glödhet till kall igen – bänkas av van Basten i returmötet i kväll

Foto: Foto: AP

Förra torsdagen sköt han Ajax ett stort steg vidare i Uefa-cupen med ett drömmål.

Belöningen för Kennedy Bakircioglü?

En plats på bänken i returmötet mot Fiorentina, skriver De Telegraaf.

Ni som hängt med i turerna run Kennedy Bakircioglü, 28, vet att han haft en minst sagt omtumlande säsong i Ajax. Till att börja med petad inte bara ur laget utan även ur truppen. Nye tränaren Marco van Basten gjorde klart att Kennedy inte hade något att hämta i Ajax och borde söka sig till en ny klubb. Svensken bet dock i och vägrade ge upp och lyckades ta tillbaka sin plats. Bara för att petas ytterligare en gång. Nyligen var han ändå tillbaka i laget och senast i Uefacupen borta mot Fiorentina spelade han 90 minuter.

Stor matchhjälte

Och som han gjorde det. Kennedy blev stor matchhjälte i den svåra matchen när han efter en dryg timmes spel tog hand om en boll utanför straffområdet och satte bollen i nät via ribban med en hård vristträff.

– För mig var det naturligtvis speciellt, eftersom jag har hört att jag inte finns med i Ajax framtidspaner, säger Kennedy om fullträffen.

Kylig van Basten

Efter målet sprang han fram till tränaren van Basten och hoppade upp i legendarens famn. Den forne storskytten tog knappast emot Kennedy med öppen famn utan verkade något kylig till sin spelares vilja att kramas. Kanske hade han redan då bestämt sig för att peta Kennedy till nästa match, kanske inte. Nu har han i alla fall gjort det. Enligt den holländska tidningen De Telegraaf så är inte Bakircioglü med i startelvan i kvällens match. De baserar de uppgifterna på sista träningen. Rasmus Lindgren spelar som vanligt på innermittfältet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!