Polisen bevakar Zlatans hus i Malmö

FOTBOLL

Trycket på världsstjärnan är enormt inför Spanien-flytten

Foto: Andreas Hillegren, AP

Zlatan Ibrahimovic var hemma i Malmö för att vila upp sig inför dagens flytt till Spanien.

Men det blev inte så lugnt – polisen var tvungen att vakta Zlatans hus i Malmö, skriver spanska tidningen El Mundo Deportivo.

– Det har varit väldigt mycket kring Zlatan den senaste månaden, säger Lars Lindwall, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen till Sportbladet.

I Milano var Zlatan älskad av fansen. I Barcelona har supportrarna redan tagit honom till sina hjärtan.

Men ingenstans är han större än i Malmö.

Vimlat av folk

De senaste dagarna har det vimlat av autografjägare, journalister och alla möjliga människor vid Zlatans stora hus på Limhamnsvägen i Malmö. De har hoppats att åtminstone få en liten glimt av stadens store son som nu flyttar till Spanien.

Flera av bilarna som passerat världsstjärnans hus har tutat – säkerligen för att gratulera Malmösonen för flytten från Inter till Barcelona. Men det blev för mycket av det goda.

Garantera säkerheten

Enligt spanska tidningen El Mundo Deportivo bevakades Zlatans hus av polis under delar av gårdagen. ”Man ville garantera Ibras privatliv” skriver tidningen.

– Det har varit väldigt mycket kring Zlatan den senaste månaden, väldigt mycket skriverier. Det är inte konstigt att det har varit polisbilar på plats, men de har inte varit där av någon speciell anledning så vitt jag vet, säger Lars Lindwall, vakthavande befäl på Skånepolisen till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga