Emil Forsberg målskytt för Leipzig i historisk vinst

Måstematch för RB Leipzig i Champions League.

Då klev Emil Forsberg fram.

25-åringen gjorde mål när det tyska laget vann med 3–2 mot Porto.

– Fantastiskt, så klart. Vi spelade riktigt bra i dag, säger Emil Forsberg i Viasats sändning.

Endast en poäng efter två matcher. RB Leipzig var piskat att vinna mot Porto för att ha en god möjlighet att ta sig vidare i Champions League.

Tyskarna fick en drömstart i en svängig första halvlek.

Fem mål i första halvlek

Willi Orban gjorde 1–0 i den åttonde minuten efter att ha utnyttjat slarv från målvakten Jose Sa. Vincent Aboubakar svarade med att kvittera tio minuter senare.

Sedan var det Emil Forsbergs tur.

Svensken klackade fint fram bollen till Marcel Sabitzer för att sedan sätta fart mot mål. Sabitzer hittade fram till Forsberg i straffområdet och han satte enkelt 2–1.

Jean-Kevin Augustin sköt in 3–1 i den 41:e minuten, men innan den första halvleken var över hann Ivan Marcano reducera till 3–2.

Två mål av Forsberg i CL

Den andra halvleken blev mållös. 3–2 till RB Leipzig innebär tre viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats i Champions League.

– Vi spelade med stort självförtroende, vi tror verkligen på det vi gör. Vi gjorde tre mål, det var tre snygga mål. Vi blir bara bättre och bättre hela tiden, säger Emil Forsberg.

– Vi visste att det var en viktig match i dag. Att gå ut och spela så här bra fotboll och ta tre poäng mot Porto var viktigt.

Forsberg har gjort två mål på tre framträdanden i Champions League. Det här var RB Leipzigs första vinst i den prestigefyllda turneringen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Resultatservice
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.