Pochettinos kryptiska meddelande: ”Vill till Premier League”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Mauricio Pochettino flirtar med Premier League-klubbarna och Paul Pogba är inställd på att bli en av ledarna i Manchester United.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Mauricio Pochettino börjar tydligen bli trött på ledigheten. I The Pink Podcast erkänner tränaren att han längtar tillbaka till jobbet – helst i en engelsk klubb: ”Ska jag vara helt ärlig hade jag älskat att få arbeta i Premier League igen”, säger ”Poch”. Argentinaren medger att det ”kommer bli svårt” men tillägger också: ”Vi får se vad som händer”.

Det är ingen hemlighet att Pochettino har kopplats ihop med Manchester United. Skulle Pep Guardiola lämna lokalrivalen City kan även den klubben bli aktuell. Oavsett vart han hamnar är Pochettino övertygad: ”Jag är redo, nästa utmaning kommer bli fantastisk”.

DAGENS POGBA

Paul Pogba är inställd på att ta en ledarroll i Manchester United. Det är Daily Mail som skriver att fransmannen, som snart är tillbaka i träning, siktar på att vara uttagningsbar inom en månad. Därmed är Manchesterderbyt den 8 mars fortfarande möjligt och mittfältaren planerar att ge allt ute på planen. Man kan väl tänka sig att han har ett visst EM i bakhuvudet.

DAGENS COMEBACK

Ruben Loftus-Cheek närmar sig slutet av sin rehabiliteringsperiod. Chelsea-spelaren har varit borta en längre tid på grund av en skadad hälsena. På måndag är planen att han ska göra sin första match då klubbens U23-lag ställs mot Arsenal på Boreham Wood.

DAGENS PROBLEMATIK

Brexit kommer påverka fotbollen en del. Klubbarna förbereder sig just nu på att regelverket, som säger att minst åtta spelare i A-laget måste vara egna produkter, ändras. Det är också slut med värvningar av utländska spelare under 18 år, något som man tidigare kunde kringgå om de kom från ett EU-land. Låt oss konstatera att arbetssättet för mer än en Premier League-klubb kommer att förändras drastiskt.

DAGENS FÖRDRÖJNING

Det dröjer ett tag innan Premier League tar över Women’s Super League. Minst ett år lär passera innan ligaorganisationen knyter till sig damernas högstaliga. Fram tills dess kommer de fokusera på att studera seriens framfart samt potentiella förbättringsområden.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.