Göteborgs nya kupp – i möte med stjärnan

Sportbladet avslöjar: nära ny värvning

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Det räckte inte med Stina Blackstenius.

Kopparbergs Göteborg är nära att snuva Linköping på ännu en stjärna.

I hemlighet har de haft ett möte med amerikanskan Brianne Folds.

Räkna med heta känslor tredje augusti, då Kopparbergs Göteborg tar emot Linköping på Valhalla IP. Mycket talar för att hemmalaget kommer ha med två spelare som lika gärna kunde ha spelat för LFC.

Stina Blackstenius-härvan tog hela vintern att reda ut och slutade i skiljenämnd. Båda lagen hävdade sin rätt till spelaren men Göteborg vann.

Foto: Auburn tigers

Enligt Sportbladets uppgifter ser det ut att sluta med samma klubbadress för Brianne Folds.

Den amerikanska U23-landslagsspelaren kom till Sverige i lördags och har tränat ett pass med Linköping. Men besöket kan vara i onödan, för Folds verkar redan ha gjort sitt klubbval.

”Hon har högt fotbolls-iq”

Enligt Sportbladets uppgifter har den offensiva mittfältaren i smyg träffat Göteborg. På ett möte ska parterna ha visat intresse för att skriva avtal, även om inget formellt är undertecknat.

Bri Folds är en 21-årig mittfältare som hade tänkt spela för North Carolina Courage innan pandemin kom och förstörde de planerna.

– Hon har högt fotbolls-iq. Hon vet hur man styr spelet och är en intelligent spelare, sa Courages tränare Paul Riley om Folds tidigare i år.

Om hon skriver på för en svensk klubb kan hon debutera först när nästa transferfönster öppnar, 15 juli, vilket blir i seriens fjärde omgång.

Göteborg vill inte uttala sig om Sportbladets uppgifter. Linköping har efter artikeln publicerats diskuterat saken internt men vill i nuläget inte kommentera innehållet.

Linköping möter Växjö i den damallsvenska premiären 27 juni och Kopparbergs/Göteborg tar emot Kristianstad i sin premiär den 28 juni.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.