FHM:s kritik mot Örebro: Olyckligt

”Förutsätter att åtgärder vidtas”

Örebro SK mörkade flera spelares sjukdom inför helgens match mot Sirius.

Nu kritiseras klubben av Folkhälsomyndigheten.

– Att ha människor som mår illa, kräks och springer ut på planen låter vare sig lämpligt för dem som gör det eller motspelarna, säger FHM:s generaldirektör Johan Carlson.

Flera Örebro-spelare mådde dåligt och spydde inför helgens allsvenska match mot Sirius. Något klubben inte berättade för matchläkaren.

Nu uttalar sig Folkhälsomyndigheten om händelsen.

– Det är naturligtvis olyckligt om det är så. Och det gäller inte bara i coronatider. Jag har bara läst i tidningen om det, men att ha människor som mår illa, kräks och springer ut på planen låter vare sig lämpligt för dem som gör det eller motspelarna. Men jag förutsätter att man från fotbollens sida vidtar de åtgärder som är lämpliga, säger FHM:s generalsekreterare Johan Carlson på tisdagens presskonferens.

Riskerar att straffas

Örebro har anmälts till Svensk Elitfotbolls disciplinutskott, vilket FHM välkomnar.

– Vi är inte någon vare sig sjukvårds- eller tillsynsmyndighet men vi förutsätter att idrotten hanterar det inom ramen för sina egna bestämmelser och ramverk, säger Johan Carlson.

Ove Sjöblom, som är ordförande i disciplinutskottet, sa i går till Sportbladet att ett besked om eventuell bestraffning lär komma om cirka två veckor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.