Cardiff stämmer Nantes efter Emiliano Salas död

Anfallaren Emiliano Sala dog efter en flygkrasch på resan mellan Nantes och Cardiff efter en övergång.

Nu stämmer Cardiff den franska klubben som de menar har varit delaktiga i dödsfallet.

”De är medbrottslingar”, står det i stämningsansökan enligt L’Equipe.

Cardiff hade precis kommit överens om en övergång värd knappa 200 miljoner för Nantes anfallare Emiliano Sala när argentinaren satte sig på ett plan för att resa till Wales. Planet kraschade och efter 14 dagar återfanns Sala död i havet.

Därefter har en rad komplicerade juridiska processer tagit vid. Cardiff har vägrat betala övergångssumman och nu har klubben också stämt Nantes, skriver L’Equipe.

”Kan anklagas för dråp”

Stämningsansökan sägs vara riktad mot en onämnd privatperson, sannolikt klubbägaren Waldemar Kita.

Cardiff anklagar Nantes för ett flertal felaktigheter i samband med affären där en olicensierad agent, Willie McKay, ska ha varit inblandad. Man menar också att eftersom samma agent ska ha chartrat det kraschade planet utan tillåtelse av klubben på så sätt gör klubben delaktiga i dödsfallet, skriver L’Equipe.

– Om det kan fastslås att FC Nantes klubbledare inte bara informerades om flygningen, utan också om det faktum att Willie McKay brukade chartra kommersiella flygningar utan tillstånd, så kan de anklagas för dråp, står det i stämningsansökan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.