”Kunde inte andas – som om halsen stängt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Aston Villa-målvakten Pepe Reina.
Foto: Dan Istitene / Getty Images Europe
Aston Villa-målvakten Pepe Reina.

FOTBOLL

Pepe Reina smittades av coronaviruset.

Nu berättar målvaktsprofilen om sjukdomen som ledde till de 25 värsta minuterna i hans liv.

– Det var som om min hals hade stängt, säger 37-årige spanjoren.

För några veckor sedan satte Pepe Reina sig självmant i karantän då han visat symtom på coronaviruset. Målvakten, utlånad från AC Milan till Aston Villa, har nu i en intervju med Corriere Dello Sport beskrivit hur han under denna period har fruktat för sitt liv.

– Jag har varit isolerad i 18 dagar nu, det var inga tvivel om att jag hade coronaviruset. Jag hade feber, hostade, konstant huvudvärk och kände mig utmattad, säger Reina och fortsätter.

– Det jobbigaste var när jag plötsligt inte kunde andas. Jag tappade luften och det var som om min hals hade blivit smalare och stängt. De 25 minuterna var de värsta i mitt liv.

”Får sätta sig i baksätet”

Nu mår Reina bättre, känner sig friskare. Och behöver inte längre vara ensam på sitt rum, utan har karantänsällskap i huset i Birmingham av frun, deras fem barn och hans svärföräldrar.

– Fotbollen får sätta sig i baksätet. Jag bryr mig inte om det för tillfället. Allas välmående prioriteras före allt annat, jag kommer att stötta förslaget att vi ska spela igen när allt är bra igen.

Innan utlåningen från Milan till Aston Villa har Reina tillhört Napoli och Bayern München. Och framför allt Liverpool där han var i nio år och stod i totalt 394 matcher.

PODD Därför är USA så drabbat av corona

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om varför USA blivit så drabbat av coronaviruset och hur Donald Trump hanterar krisen. Kan det komma att påverka valet i höst? Gäst: Wolfgang Hansson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.