Debutanten klev fram i trotjänarnas farväl

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Trotjänare som Diego Godin och världsstjärnor som Antoine Griezmann skulle tackas av.

Då var det i stället en 18-årig debutant, Sergio Camello, som klev fram och ordnade kvitteringen när Atlético Madrid kryssade mot Levante i sin sista match för säsongen.

– Jag vill bli en legend här, precis som alla andra unga Atletispelare, säger Camello.

Sedan tränare Diego Simeone tog över rodret i Atlético Madrid 2011 har huvudstadsklubben från Spanien utvecklats till ett av världens främsta fotbollslag, med två Champions League-finaler och en ligatitel att visa upp.

Nu kan dock en era ha nått sitt slut.

Storstjärnan Antoine Griezmann annonserade tidigare i veckan att han kommer att lämna klubben för nya uppdrag i sommar. Franske VM-guldmedaljören Lucas Hernandez är redan klar för en sommarövergång till Bayern München. Och sedan tidigare står det klart att varken Diego Godin eller Juanfran i försvaret kommer att skriva på nya kontrakt. Med största sannolikhet så gäller detsamma för Filipe Luis.

Alla utom Hernandez stod med i Atléticos startelva i lördagens betydelselösa säsongsavslutning i La Liga mot Levante.

Pärla av Rodri

Lagkaptenen Diego Godin, som varit i klubben sedan 2010, valde då som en vacker gest att lämna över sin kaptensbindel till Juanfran, även han en lojal ”Rojiblanco” som varit med under hela resan med ”Cholo” Simeone som tränare.

All nostalgi till trots såg det länge ut som att trotjänarna skulle få avsluta Atléticokarriärerna med en förlust.

Ett taktiskt drillat och skickligt Levante gick upp i en 2–0-ledning innan pausvilan. Och när Angel Correa fick ett rött kort efter en eftersläng och en VAR-granskning så såg det ännu mörkare ut för Atlético.

Då klev Rodri fram.

Innermittfältaren har varit en av Atéticos stora ljusglimtar denna säsong, och hans reduceringsskott med drygt 20 minuter kvar var en riktigt, glimrande vänsterpärla som borrade sig in i Levantemålvakten Kokes högra kryss.

18-åring fixade kvitteringen

Kruxet för Atlético på längre sikt är dock att även Rodris framtid i klubben är tveksam.

Hans fina säsong säsong och hans i sammanhanget ”billiga” utköpsklausul på motsvarande 700 miljoner kronor har attraherat förmögna, brittiska aktörer så som Manchester City.

Efter Rodris reducering så var det inbytte 18-åringen Sergio Camello, som med sitt första skott i A-lagssammanhang någonsin, ordnade slutresultatet 2–2 med tio minuter kvar.

– Tränaren (Simeone) sa till mig när jag skulle komma in att jag bara skulle göra det jag gör i ungdomslaget, säger Camello i Strives sändning.

Även Levante hade en avtackning att genomföra under matchen. I kaptenen och högerbacken Pedro Lopez sista hemmamatch stannade spelet upp i minut 19 – för att applådera just klubbens nummer 19. Och nya ovationer från hemmafansen följde när Lopez byttes ut i minut 78.

– Det var fantastiskt att få säga hejdå inför de här fansen, säger 35-åringen.

Foto: JOSE JORDAN / TT NYHETSBYR�N
Sergio Camello, Atletico Madrid.
Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM