”Vi kommer aldrig att bli vänner igen”

Stjärnorna i öppet bråk – talar ut

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Bråket skakade Chiles landslag.

Nu berättar Arturo Vidal om relationen med Claudio Bravo.

– Vi har inte pratat på två år, säger Vidal.

Chile missade VM 2018 efter att ha åkt med dunder och brak i kvalet mot Brasilien. Efter förlusten (0-3) gick målvakten Claudio Bravos hustru ut och beskyllde mittfältaren Arturo Vidal för fiaskot.

”När man drar på sig landslagströjan måste man visa professionalism. Majoriteten av laget jobbade arslet av sig, medan andra gick ut och festade och blev så fulla att de inte ens kom till träningarna”, skrev hon på Instagram.

Vidal har visserligen blivit gripen för rattfylla under pågående landslagssamling, men den incidenten skedde i Copa América 2015, inte i VM-kvalet 2017.

”Ville lösa det”

Nu berättar Vidal att han och Bravo brutit kontakten.

– Jag ville lösa det här, öga mot öga, när det skedde men Bravo lyssnade inte och vi har inte pratat något mer sedan dess, säger han i en intervju med El Mercurio.

”Är inte vänner”

Häromveckan ingick duon i samma landslagstrupp för första gången på två år.

– Men vi pratade inte med varandra under den samlingen. Någon av oss måste ta första steget och bryta tystnaden, men jag gjorde inte det. Vi är inte vänner och kommer aldrig att bli det heller. Men det viktigaste är att fokusera på att hjälpa laget, säger Arturo Vidal.

Bravo och Vidal.
Foto: TT
Bravo och Vidal.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.