”Kommer inte göra en Adebayor”

Emir Kujovic tillbaka i Norrköping för att säkra guldet

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Han drömmer om att skjuta guldet till Djurgården. 

Men Emir Kujovic vet inte hur firandet kommer se ut. 

– Jag kommer nog inte göra en Adebayor och springa över hela planen, säger han. 

För fyra år sedan stod Emir Kujovic guldmålad efter att IFK Norrköping överraskande vunnit allsvenskan. Nu kan den tidigare skyttekungen göra samma sak med Djurgården när han återvänder för första gången sedan guldåret 2015.

– Det var det första jag såg när jag blev klar för Djurgården, att det var Norrköping på bortaplan i sista matchen. Nu står vi här och det ska avgöras i Norrköping där jag har spelat. Det är lite ödet, säger Kujovic.

”Vill inte lova något”

Anfallaren har hoppat in i sex matcher och startat två sedan han kom till Djurgården. Trots begränsat med speltid har han hunnit göra fyra mål.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Mot Norrköping hoppas han på fler. 

– Jag avgör gärna. Det tänket har jag inför varje match. Ju större match ju mer tänker man på det, säger Kujovic som dock inte vet om han kommer att fira. 

– Jag kommer nog inte göra en Adebayor och springa över hela planen. Om jag gör mål tror jag inte att jag gör något överdrivet, men det är svårt att säga nu när man är lugn. Jag vill inte lova något, men eftersom jag har fina minnen och respekt för fansen i Norrköping så kommer jag försöka göra det snyggt.

Foto: Andreas Hillergren/TT
Kujovic efter SM-guldet med Norrköping 2015

Har du kontakt med någon från Norrköping?

– Jag har inte pratat med någon från laget nu, men några som jobbar där. Mest om biljetter. De har varit svåra att få tag på, men jag känner rätt personer så de löste några.

”En dröm”

Djurgården behöver bara en poäng för att säkra guldet och Kujovic är segerviss.

– Jag är lugn. Jag har varit med om det innan. Det jag minns från 2015 är att vi var väldigt lugna och coola. Det är samma känsla nu. Det är ingen idé att jaga upp sig. Det är en dröm att få spela en sådan här match och jag ser bara möjligheter.

Se alla matcherna live från sista omgången i Allsvenskan hos C More

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM