Championshipklubben hotas med värvningsförbud

I slutet av september beslutade Fifa att Cardiff ska betala sex miljoner euro till Nantes – något som klubben har vägrat.

Nu hotar Fifa den walesiska klubben med transferförbud.

I september, åtta månader efter Emiliano Salas dödsolycka, beslutade Fifa att Cardiff ska betala 6 miljoner euro, motsvarande 64 miljoner kronor, till Nantes som en första delbetalning. Den totala övergångssumman hade bestämts till dryga 17 miljoner euro.

Tre transferfönster

Fifas Players’ Status Committee har nu beslutat att Cardiff straffas med transferförbud på tre fönster om klubben inte betalar den första delsumman till Nantes inom 45 dagar. Det skriver Internationella fotbollsförbundet, Fifa, i en utförligare beskrivning av beslutet i ärendet som fattades i september.

Vägrat betala

I januari 2019 värvade Cardiff den argentinske anfallaren Emiliano Sala från Nantes. Men efter den tragiska dödsolyckan har Cardiff vägrat betala övergångssumman och överklagat till idrottens skiljedomstol Cas.

Fifas dom om Emiliano Sala
Fifas dom om Emiliano Sala
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.